Skoči na glavno vsebino

Glasbeno-tolkalna delavnica

V torek, 20. decembra 2016, so imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan. Udeležili so se glasbeno-tolkalne delavnice, ki jo je pripravil in vodil gospod Jaka Strajnar, tolkalist in glasbeni pedagog iz Škofje Loke.
IMG_6130 IMG_6129 20161220_094044 IMG_6121

Ob vstopu v veliko dvorano Doma na Vidmu smo na odru presenečeni zagledali veliko glasbenih inštrumentov, imenovanih cajon (izg. kahon). Takoj smo vedeli, da bo zanimivo. Po uvodnih besedah učiteljice Damjane Kinkela in Jake Strajnarja smo najprej ogreli svoja telesa, nato pa začeli igrati. Spoznali smo tri osnovne udarce: bas, slap in tip. Spoznali in odigrali smo veliko različnih svetovnih ritmov, se preizkusili v improvizaciji, v solo igranju in dirigiranju ter z igranjem v skupini krepili svojo koncentracijo in koordinacijo. Najbolj smo uživali, ko smo lahko ob predvajanju popularnih skladb različnih žanrov igrali popularne ritme. Dve šolski uri sta nam prehitro minili, zato upamo, da bomo delavnico še kdaj ponovili.

Učenci z učiteljico Damjano Kinkela

Učenci so zapisali:

»Zelo lepo in zabavno. Hkrati smo se učili in igrali. Upam, da se bodo takšne delavnice ponovile naslednje leto.« (Aljoša Primc, 7. a)

»Bilo mi je zelo lepo, ker smo lahko odigrali vsak svoj ritem in ker je cajon zanimiv inštrument.«  (Sara Novak, 7. a)

»Delavnica mi je bila zelo všeč, še posebno, ko smo igrali na glasbeno spremljavo. Mogoče si bom cajon celo kupil.« (Timotej Krebelj, 7. a)

»Super je bilo! Učitelj je bil prijazen in smešen. Naučila sem se igrati na cajon. Še lepše je bilo, ko smo igrali ob glasbi.«  (Ramika Kamberovska, 6. a)

»Delavnice bi ponovil. Zabavno, zanimivo. Zelo dober učitelj. (Matic Dolgan, 7. a)

Related Images:

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost