Skoči na glavno vsebino

LITERARNI EKSKURZIJI

V naslednjih dneh se bodo devetošolci in osmošolci pod vodstvom svojih učiteljic slovenščine odpravili po poteh kulturne dediščine.
V četrtek, 22. septembra, se bodo devetošolci odpeljali na Dolenjsko. Ustavili se bodo v Stični, si ogledali cistercijanski samostan in ustvarjali v rokopisni delavnici. V kakšnih krajih sta živela Krjavelj in njegov »oče« Josip Jurčič, bodo izvedeli na Muljavi, Jurčičevem rojstnem kraju. Nazadnje bodo šli na Trubarjevo domačijo v Raščici ter prisluhnili zanimivemu pripovedovanju o življenju in delu začetnika slovenske književnosti Primoža Trubarja.
Teden pozneje, v četrtek, 29. septembra, bodo osmošolci obiskali Gorenjsko. V Škofji Loki bodo hodili po razstavnih prostorih Loškega muzeja in marsikaj izvedeli o življenju nekoč, tudi o življenju in delu Ivana Tavčarja. V Kranju bodo vstopili v Prešernov spominski muzej, ki je urejen v prostorih, kjer je zadnja leta svojega življenja naš veliki pesnik živel. Obiskali bodo tudi pesnikov grob v Prešernovem gaju. Seveda se bodo odpeljali še v Prešernovo rojstno Vrbo. Na koncu se bodo ob Finžgarjevi kajži v Doslovčah na poseben način seznanili s pisateljem Franom Saleškim Finžgarjem.
S poučnih ekskurzij se bodo vrnili okrog 18. oz. 19. ure.

Related Images:

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost