Skoči na glavno vsebino

Operna predstava Prodana nevesta

V torek, 10. 9. 2019, so imeli učenci šestih, sedmih, osmih in devetih razredov kulturni dan. Zjutraj so se odpeljali v Ljubljano, kjer so si najprej ogledali največje dvorane Cankarjevega doma (Gallusovo, Linhartovo, Kosovelovo in Štihovo) in izvedeli veliko zanimivosti. Nato pa si v operni hiši SNG Opera in balet Ljubljana ogledali operno predstavo Prodana nevesta, ki jo je napisal češki skladatelj Bedrich Smetana. Domov so se vrnili polni novih vtisov in spoznanj.

                                                                                                                        Damjana Kinkela, vodja kulturnega dne

 

O kulturnem dnevu so učenci povedali:

Ogled Cankarjevega doma je bil zanimiv; najlepše so mi bile orgle in cela Gallusova dvorana. Izvedeli smo tudi veliko zanimivosti. Že na začetku, ko smo vstopili v opero, mi je bilo še posebej lepo pozlačeno okrasje. Opera je bila zanimiva, petje tudi, še posebej pa igra. Edino začetka nisem prav dobro razumela. (Lara Negro, 9. a)

Všeč mi je bila scena in lepe ter dobro odpete pesmi. Igralci so se res dobro vživeli v vloge. (Nika Urbančič, 8. b)

Predstava je bila zelo čustvena. Glasba je bila zelo dobra, igralci pa prepričljivi. Dvorana je zelo lepa in urejena. Kulturni dan mi je bil zelo všeč, pa še prvič sem slišal opero. (Črt Vičič, 8. b)

Opera mi ni bila všeč, ker je nisem razumel. Ampak mi ni žal, da sem si jo ogledal. (Nik Vrh, 7. a)

Kulturni dan v Ljubljani mi je bil zelo všeč. V Cankarjevem domu sem izvedela veliko novih stvari, ogledali smo si dvorane, ki so me zelo navdušile. V operi sem bila očarana nad petjem pevcev, saj so s svojimi glasovi to predstavo naredili še bolj posebno. (Zala Malečkar, 7.b)

Cankarjev dom je zelo zanimiv. Pri operni predstavi mi je bilo vse všeč. Najlepše mi je bilo, kadar so bili na odru vsi pevci. Tudi orkester je zelo dobro igral. Plesi so bili zelo zanimivi in dobro je bilo, da je bila opera tudi smešna. (Leila Smolinsky, 6. a)

Related Images:

(Skupno 525 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost