Skoči na glavno vsebino

Podelitev nagrad ob zaključenih zbiralnih akcijah starega papirja

V letošnjem šolskem letu smo imeli 2 zbiralni akciji. V jesenski akciji smo zbrali več kot 9 ton starega papirja in zaslužili 651 €. Spomladi smo bili še uspešnejši, saj smo zbrali več kot 13 ton starega papirja in zaslužili 906 €. Po seštevku obeh akcij se lahko pohvalimo s 22,5 TONAMI zbranega papirja. Tako smo obogatili šolski sklad za 1 557 €. Velik hvala in pohvala vsem, ki ste prispevali papir in pomagali pri akciji.

Šolski sklad pa poleg zbiralnih akcij bogatijo tudi druge aktivnosti na šoli. Še posebej bi izpostavili prispevke od prodaje izdelkov na šolski tržnici in prispevke od prodaje priročnika Pika Nai. Velika zahvala gre obema mentoricama, Martini Petek Gojak in Lauri Novak.

In kako porabimo zasluženi denar? Kam/komu ga namenimo?

Iz zbranih sredstev smo v času lanskih poletnih počitnic na šolskih hodnikih in stopnišču uredili talne didaktične igre (kvadrat poštevanke, večkratnike, shemo človeškega telesa, pozitivne misli). Financirali smo nakup različnih učnih pripomočkov, didaktičnih igral in tehničnih pripomočkov. Sofinancirali smo tudi nekatere dejavnosti za učence (prevoze otrok na določene dejavnosti in tekmovanja, predstavo za bodoče prvošolce, nakup pic ob različnih dogodkih npr. bralna noč, pevka noč …). Večkrat tudi subvencioniramo ekskurzije za učence, ki potrebujejo pomoč pri plačilu stroškov, nazadnje smo pomagali nekaterim devetošolcem pri plačilu zaključne ekskurzije v Gardaland (6. učencem).

Denar gre torej za vse nas, za vas učence, za šolo. Zato moramo s takimi akcijami nadaljevati in se truditi, da ohranjamo skrb za drug drugega, za šolo in naše okolje.

Po uspešni jesenski in spomladanski zbiralni akciji starega papirja, v kateri smo zbrali več kot 22 ton papirja, smo nagradili vse pridne zbiralce papirja.

Posamezniki, ki so zbrali največ papirja so:

  1. Maj Vrh, 2. a; 1.668,00 kg
  2. Luka iskra, 2. b; 835,00 kg
  3. Gašper Marcola, 9. a; 713,30 kg

Največ papirja je zbral 2. a razred. Zbrali so 3.158,80 kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem, prostovoljcem, staršem, obrtnikom, podjetjem in vsem posameznikom, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešno izvedenim akcijam in prispevali, da smo obogatili šolski sklad.

Posebna zahvala gre našim mladim pomočnikom:
Aleksis Gulja, 7. a, Lana Sedmak, 7. a, Neja Benigar, 7. a, Dinajla Hadžić, 7. a, Lara Manias, 7. b; Tine Ličan, 7. b; Miha Kušar, 7. b; Jaka Gašperšič, 7. b; Jaka Hafner Dragutinović, 7. b; Zarja Kovačič Štefančič, 9. a; Gregor Vičič, 9.a; Miha Gašperšič, 9. a; Tija Tomšič, 8. b; Sandi Bratić, 8. b; Ela Pandžić, 8. b, Vita Vičič, 8. b.

Čestitke vsem, ki so se trudili in pomagali obogatiti šolski sklad.

Jeseni nas čaka nova akcija zbiranja starega papirja, zato pridno zbirajte papir še naprej, mi pa bomo pripravili presenečenje.

Članice šolskega sklada.

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost