Skoči na glavno vsebino

Zadnji osnovnošolski dnevi generacije 2009

Učenke in učenci 9. a in 9. b razreda so se šele v juniju zares zavedli, kako hitro mineva čas in da je pred njimi le še nekaj skupnih osnovnošolskih dni. Pridobivali so še zadnje ocene in se trudili izboljšati svoj učni uspeh.

Šestega junija so pred šolo prišli še posebej radi, čeprav so morali vstati, ko se še ni prav zdanilo. Odpeljali so se namreč na težko pričakovani zaključni izlet v zabaviščni park Gardaland, kjer so lahko v polnosti uživali v različnih bolj ali manj adrenalinskih atrakcijah, saj ni bilo predolgo treba stati v vrstah, pa še sonce jih je razvajalo s svojo poletno naravnanostjo. Najlepše je bilo vse doživljati v družbi vrstnikov, prijateljev.

V ponedeljek, desetega junija, so tri naše devetošolke, in sicer Izabela Krebelj, Vita Mihalič in Urša Pirih, na sprejemu, ki ga je za vse odličnjake iz občine priredil župan dr. Gregor Kovačič v Domu na Vidmu, prejele posebno priznanje zlata petica. Več o dogodku lahko preberete na spletni strani Občine Ilirska Bistrica.

V zadnjem tednu so se odpeljali še v Park vojaške zgodovine v Pivki, kjer so si lahko ogledali stalno razstavo vojaške opreme, vozil, bojnih strojev … Tudi tisti, ki jih vojaške zadeve niso preveč zanimale, so prišli na svoj račun v stavbi, kjer so depoji še treh slovenskih muzejev: ogledali so si lahko razstavo koles, nekaterih protokolarnih daril …

V četrtek in petek je bil dan zaznamovan z intenzivnimi pripravami na slovesni dogodek – valeto. V petek dopoldne so malce ponagajali učiteljicam, pripravili vse potrebno za popoldansko slovesnost in si privoščili sladoled v sladoledarni v Trnovem. Popoldne pa …

… so se ob zvokih harmonike in bobna ob 17. uri odpravili na tradicionalni pohod po mestu in malce dvignili mestni utrip po ulicah. Natanko ob 18. uri se je začela slovesna prireditev, ki sta jo vodila Matic Mejak iz 9. a in Urša Pirih iz 9. b razreda. Potem ko sta se razreda predstavila vsak s svojim videoposnetkom in glasbeno oz. plesno točko, jim je Aleksandra Vadnjal, vršilka dolžnosti ravnateljice podelila prislužene pohvale, priznanja in nagrade. Devetošolci so nato na oder povabili predstavnike obeh osmih razredov in jim postavili nekaj vprašanj, da bi ugotovili, ali bodo lahko njihovi dostojni nasledniki in bodo kot najstarejši učenke in učenci na šoli ostalim za zgled. Izkazalo se je, da jim lahko šolski ključ brez skrbi prepustijo, čeprav so jim šolsko himno morali pomagati zapeti. Za konec so vsi devetošolke in devetošolci zapeli pesem s pomenljivim naslovom Vsak po svoje. Sledila je še razdelitev spričeval, nato pa so se devetošolke in devetošolci pridružili svojim staršem in družinskim članom, učiteljicam in učiteljem ter osmošolkam in osmošolcem na rdečem hodniku ob mizah, obloženih s sadjem in sladkimi dobrotami, ki so jih pripravili starši devetošolcev in devetošolk.

Ob slovesu je priteklo tudi nekaj solzic – a to so bile solze ganjenosti in povezanosti. Zaključilo se je eno obdobje, a odpira se novo, še malce skrivnostno. Naj jim bo lepo!

Srečno, generacija 2009!

Razredničarki Dragica in Tadeja

Sprejem pri županu

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost