Skoči na glavno vsebino

Zimske dejavnosti na OŠ Dragotina Ketteja

V zimskem času učenci in učenke OŠ Dragotina Ketteja utrjujejo svoje znanje v zimskih športnih aktivnostih, kot so smučanje, drsanje in sankanje.
Učenci 2. razreda so urili smučarske spretnosti na Tečaju smučanja, ki je bil izpeljan v četrtek, 27. 1. 2016, in v petek, 28. 1. 2016, na smučišču Ski Bor Črni Vrh. Na dvodnevnem tečaju so drugošolci spoznali smučarsko opremo, se prilagajali na podaljšano stopalo – smučko, se naučili drsenja, smuka naravnost, zaustavljanja, vijuganja ter vožnje z vlečnico. Učitelji se zavedamo, da so pridobljene izkušnje neprecenljive za nadaljnje smučarsko izpopolnjevanje, medtem ko je bilo na obrazih otrok vidno zadovoljstvo zaradi napredka, zabave, druženja in igre na snegu.
smucanje_2r_1 2r_smuc1 2r_smuc2 2r_smuc

Učenci 6. razreda nadaljujejo s smučarskih izpopolnjevanjem v zimski šoli v naravi, ki se je odvijala od 1. do 5. februarja 2016 v Cerknem. 21 učenk in učencev je bilo razdeljenih v dve smučarski skupini, ki sta ju vodili učiteljici Marjana Potepan in Vesna Boštjančič. Po preizkusu znanja smučanja so sledile ure in ure vaj, ki so se izvajale z zabavnimi metodami dela v skupini, v parih in individualno s pripomočki. Poleg aktivnosti na snegu so učenci izvajali številke aktivnosti v mestu (plavanje, ogled mesta, zabavne igre, kviz, zabava in ples v disku ter obisk tradicionalnih pustnih mask laufarjev).
smucanje_6r_2 smucanje_6r_1 smucanje_6r_7 smucanje_6r_6

V sklop zimskih dejavnosti spada tudi zimski športni dan, ki je namenjen učencem in učenkam 7., 8. in 9. razreda. Otroci so imeli na izbiro dve zimski aktivnosti: smučanje in drsanje. Izmed 90 otrok se je tretjina odločila za zimski športni dan na smučišču Cerkno, medtem ko sta se dve tretjini učencev odpravili v Ljubljano, kjer so opravili pohod po Poti spominov in tovarištva ter drsali pod vodstvom vaditeljev društva Srečni Luka v dvorani Zalog.
drsanje1 drsanje2 drsanje3 drsanje5

Zadnja izmed zimskih dejavnosti pa je že tradicionalni ogled smučarskih poletov v Planici. Učenci 9. razreda se bodo v petek, 18. marca 2016, odpravili na športni dan v Planico, kjer bodo v dopoldanskem delu opravili pohod do doline Tamar, popoldne pa bo sledil vrhunec letošnje zimske športne sezone – ogled posamične tekme smučarskih skokov.

Related Images:

(Skupno 419 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost