Skoči na glavno vsebino

Obisk Gledališča Koper in Regionalnega RTV-centra Koper Capodistria

V ponedeljek 3. junija 2024, smo učenci šestih razredov obiskali Gledališče Koper in Regionalni RTV-center Koper Capodistria.

Najprej smo se odpravili v gledališče. Tu smo se razdelili v dve skupini: ena skupina si je ogledala prostore gledališča, ki jih gledalec predstave običajno ne vidi. Tako smo npr. odšli v maskirnico, v »fundus«, kjer imajo pripravljene kostume in oblačila za predstave, ki so trenutno na repertoarju, v veliko dvorano, kjer smo stali na odru in si ogledali zaodrje, prednji del odra, t. i. rampo in portal, ter v ozadju dvorane tehnični prostor s tonsko mizo. Medtem se je druga skupina v mali dvorani preizkusila v improvizacijskih vajah, s katerimi smo si ogreli telo in razgibali govorne organe ter se učili tehnik improvizacije. Vmes sta se skupini zamenjali. Po obisku gledališča smo odšli na ogled  Regionalnega RTV-centra Koper Capodistria, kjer nas je sprejela novinarka in voditeljica Sabina Francek Ivović, ki nam je predstavila, kako poteka delo televizijskega voditelja, spoznali smo različne poklice, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi televizijske oddaje, vmes pa nam je pokazala dva studia, kjer pripravljajo različne oddaje. Na koncu smo si ogledali še manjši prostor, v katerem so po navadi urednik oddaje, režiser in tajnica režije, ki skrbijo za nemoten potek oddaj. Zaključili smo s skupinsko fotografijo v atriju RTV-centra, ki ga v poletnih mesecih uporabljajo kot tretji studio.

Kulturni dan je bil zelo zanimiv, saj smo na drugačen način spoznavali gledališče in si od blizu ogledali prostore, v katerih pripravljajo in predvajajo oddaje. Za piko na i pa smo si privoščili še ledeni posladek.

Novinarski krožek

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost