Skoči na glavno vsebino

Odlični uvrstitvi na Državnem tekmovanju 9. Slovenska glasbena olimpijada

V nedeljo, 8. marca 2020, je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana potekalo Državno tekmovanje 9. Slovenska glasbena olimpijada. Tekmovanja sta se pod mentorstvom učiteljice glasbene umetnosti Damjane Kinkela udeležila učenca naše šole, Kristian Jenko iz 9.a in Anja Iskra iz 9.b razreda. Na tekmovanju sta se v vseh kategorijah odlično izkazala. Anja Iskra je dosegla srebrno priznanje, Kristian Jenko pa zlato priznanje in posebno nagrado za odličen nastop v pevskem delu tekmovanja.
Po uvodnih nagovorih in petju himne olimpijade Zapojmo vsi v en glas sta najprej reševala pisni test. Sledila sta a vista petje kratke melodije in izvajanje ritmične vaje z notnega zapisa, nato pa sta se tekmovalca predstavila še s petjem vokalne skladbe. V zaključnem delu tekmovanja sta se muzikalno predstavila s svojo lastno skladbo. Anja Iskra je napisala skladbo Deževni dan za flavto in klavir, Kristian Jenko pa skladbo Dreaming love za diatonično harmoniko.
Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji Akademije za glasbo UL, Zveze glasbene mladine Slovenije in Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Udeležilo se ga je 73 učencev iz 44 šol z vseh delov Slovenije in je potekalo skozi cel dan. Tekmovalce je ocenjevala komisija profesionalnih glasbenikov različnih specializacij.

Obema tekmovalcema iskreno čestitamo!

 

Related Images:

(Skupno 344 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost