Skoči na glavno vsebino

Bistriški planinci na Hrvaškem

V soboto, 21. oktobra 2017, smo planinci bistriških osnovnih šol v sklopu večletne akcije Mlad bistr´ški planinc izvedli drugi pohod letošnjega šolskega leta. Tokrat smo za cilj izbrali 838 metrov visok Kamenjak, ki se dviga nad Grobniškim poljem.
Sobotno jutro nas je pozdravilo z oblaki, a nikakor ni pokvarilo našega razpoloženja. V velikem številu smo se z avtobusom podali čez južno mejo. Pohod smo začeli nekaj kilometrov pred znanim hrvaškim smučiščem Platak. Pot ni bila predolga, kar je bilo mladim planincem všeč. Med hojo smo občudovali pestrost jesenskih barv, na vrhu pa so nam oblaki, žal, zastrli pogled na morje.
Po sestopu s Kamenjaka smo se odpeljali na Reko. Sledil je težko pričakovani ogled planetarija, kjer smo izvedeli veliko zanimivega o nastanku osončja ter o vseh osmih planetih. Sprehod po vesolju se je kar prehitro končal in morali smo domov.
Veseli smo, da smo izkoristili jesen ter uživali v prekrasnih jesenskih barvah. Naslednji pohod bo že zimski. Upamo, da nam bo tudi zimsko vreme naklonjeno in da se bomo spet družili v tako velikem številu.

Andreja Maljevac, mentorica

 

Related Images:

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost