Skoči na glavno vsebino

Drugo mesto naših učencev na lokalnem preverjanju znanja ekip prve pomoči

V soboto, 23. 3. 2019, je na naši šoli potekalo 13. lokalno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči. Na tekmovanju je sodelovalo pet ekip iz naše občine. Na teoretičnem delu tekmovanja so ekipe odgovarjale na vprašanja o Rdečem križu in osnovah prve pomoči. Praktični del je potekal na treh deloviščih. Pomoč je bilo potrebno nuditi šestim osebam, ki so imele različne poškodbe oz. so doživele nenadno naglo obolenje (zastoj srca, epileptični napad, zastrupitev s strupenimi gobami, kemična poškodba očesa, zlom podlahti, odprti zlom gležnja in odrgnine rok).
Našo šolsko ekipo so sestavljali Ramika Kamberovska (vodja), Karin Kastelic, Lara Negro, Maja Palcich, Lea Vodopivec in Jan Zorc. Pokazali so, da so osvojili veliko teoretičnega in praktičnega znanja ter s tem osvojili odlično 2. mesto. Prvo mesto se jim je izmuznilo le za nekaj točk. Vsem učencem iskreno čestitam in jim želim, da bodo osvojeno znanje s pridom izkoristili, ko ga bodo potrebovali.
S tekmovalci se zahvaljujemo vsem zunanjim strokovnim sodelavcem, ki so nam nudili pomoč pri osvajanju praktičnega znanja.

                                                                                                                                      Suzi Avsec, mentorica PP

Related Images:

(Skupno 455 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost