Skoči na glavno vsebino

Obiskali so nas bodoči prvošolci

V torek, 5. 6. 2018, smo na šoli gostili predšolske otroke, ki bodo septembra postali prvošolci. Otroke, ki so vključeni v oba mestna vrtca, so spremljale vzgojiteljice in njihove pomočnice, ostale malčke pa so pripeljali starši.
Vsi so si najprej ogledali kratek kulturni program. Prisluhnili so nagovoru ravnateljice Ester Juriševič, otroškemu pevskemu zboru 1.  razreda, ki ga vodi učiteljica Damjana Kinkela, in  pesmi Žabeceda, ki sta jo recitirali tretješolki Žana Šajn in Urša Pirih pod mentorstvom učiteljice Mateje Bubnič. Naši prvošolci so jim predstavili svoje znanje angleškega jezika in z učiteljico Anjo Frank pripravili pevsko-gibalno točko. Ob koncu kulturnega programa so v hitrem ritmu zaplesala dekleta, ki pod mentorstvom športnega pedagoga Matevža Sakelška obiskujejo Šolski plesni festival.
Nato so učenci, ki bodo prvošolci sosednje šole, odšli v telovadnico, kjer jim je športni pedagog pripravil zanimiv poligon. Preizkusili so se v plezanju, skakanju, plazenju, hoji po labirintih …
Bodoči kettejevci pa so obiskali učence 1. a in 1. b razreda, si ogledali njihove učilnice in spoznali učiteljici Heleno Iskra in Marjano Rozman ter vzgojiteljici Majdo Tomažič in Lauro Novak.
Naši prvošolci so jim povedali, kako poteka šolski dan, kaj vse so se že naučili, pokazali so jim svoje zvezke in delovne zvezke. Skupaj so zapeli, pozneje pa si je vsak mladi obiskovalec izdelal svojega metuljčka. Na koncu so se posladkali s piškoti in osvežili s sokom ter še malo poklepetali.
Druženje je bilo prijetno za sedanje in bodoče prvošolce.

Učiteljici 1. a in 1. b razreda, vzgojiteljici in pedagoginja

 

Related Images:

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost