Skoči na glavno vsebino

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

V torek, 9. februarja 2016, smo na naši šoli proslavili Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, obenem pa tudi pust.
Prireditev je potekala 3. šolsko uro na modrem hodniku, kjer smo se zbrali prav vsi učenci in učitelji naše šole. Kot se spodobi, se je program pričel s slovensko himno Zdravljico, ki jo je na trobento zaigral Nejc Frank. V nadaljevanju smo prisluhnili zbranim mislim svoje ravnateljice. Govorila je o Prešernovem dnevu, o 140. obletnici rojstva Dragotina Ketteja, na koncu pa še o pustu, kajti bil je pustni torek.
Potem sta nas voditelja Nina Pavlovič in Blaž Frank popeljala skozi vsebino prireditve. Program je bil svojevrsten – najprej smo sledili nekoliko resnejšim vsebinam, zatem zelo razigranim. Dogajanju ni manjkalo pustnega vzdušja, saj je bilo veliko nastopajočih našemljenih. Na odru je stal velik televizijski sprejemnik, preko katerega smo spremljali Pust TV, napovedovanje točk oddaje 24 klobas. Nekaj učencev je recitiralo pesmi, prisluhnili smo zgodbici o pustu v Hrušici, ki so nam jo v narečni različici predstavili trije fantje. Zapela sta šolska pevska zbora, zaigrali so Veseli Ketteji, nastopili pa smo tudi učenci iz 5., 6. in 8. razreda. Moj razred se je ob spremljavi treh kitar predstavil s pesmijo Moj klobuk ima tri luknje. Za zaključek smo lahko zaplesali ob zvokih poskočnih viž Veselih Kettejev.
Proslava mi je bila zelo všeč. Bila je zelo zanimiva, pestra, tudi poučna. Kljub temu da je bilo potrebno program oblikovati tako, da je bil posvečen slovenskemu kulturnemu prazniku in pustu, kar ni prav lahko, menim, da je proslava zelo uspela. Vsi nastopajoči smo se potrudili in odlično izpeljali svoje nastope, v kar ni dvomiti, saj je vsaka od točk požela močan aplavz.

Maja Kastelic, 8. a

feb_16_07

Fotografije

Related Images:

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost