Skoči na glavno vsebino

Srečanje z otroki iz Rusije

V sredo, 9. 11. 2016, smo učenci od 5. do 9. razreda naše šole obiskali OŠ Antona Žnideršiča z namenom, da bi spoznali otroke iz Rusije, ki so bili na obisku v Sloveniji.
Ob 11. uri smo se zbrali pred OŠ Dragotina Ketteja, odšli na OŠ Antona Žnideršiča in z navdušenjem pričakovali srečanje z ruskimi otroki. Na cilju smo se posedli v športni dvorani in skupaj z učenci ostalih bistriških osnovnih šol z aplavzom sprejeli ruske otroke.
Sledil je športno-kulturni program, v katerem so sodelovali otroci iz Rusije, učenci sosednje šole in mi. Najprej so otroci tekmovali v športnih igrah, ruski otroci so se učili celo plesnih korakov naše polke. Vsi pa smo uživali v zvokih legendarne Golice. V nadaljevanju prireditve so se učenke OŠ DK in OŠ AŽ predstavile s plesom. Zapela sta tudi mladinska zbora obeh šol; naš zbor se je predstavil s popevko Zemlja pleše. S svojimi plesnimi in pevskimi točkami so nas navdušili tudi Rusi. Na koncu prireditve smo vsi skupaj zapeli rusko pesem Katjuša, v slovenski in ruski verziji.
Gostom se zahvaljujemo za obisk in darila. Upamo, da se bomo še kdaj srečali.

                                                                   Špela Pangerc, Katja Frank, Maja Boštjančič, Tina Logar

rusi2

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost