Skoči na glavno vsebino

Zaključek zbiralne akcije starega papirja 2017/2018

V mesecu maju je na šoli potekala spomladanska akcija zbiranja starega papirja, ki je bila tudi tokrat zelo uspešna. Učenci, starši in učitelji smo zbrali 23950 kg in šolski sklad obogatili za  skoraj 1400 €.
V četrtek, 14. 6. 2018, smo razglasili skupne rezultate jesenske in spomladanske akcije in nagradili tri posameznike, najboljši razred in požrtvovalne pomočnike.
V obeh akcijah so največ papirja zbrali:

  • Maja Palcich, 7. a – 2939 kg
  • Lara Poljšak, 4. a – 2769 kg
  • Zarja Kovačič Štefančič, 3. a – 1849 kg

Najuspešnejši razred je bil 7. a. Zbrali so kar 4332 kg.

Zbiranje starega papirja pa ni le delo in skrb posameznih učencev, ampak je velikokrat za dosežene in zmagovalne kilograme zaslužna celotna družina, ki celo leto zbira star papir. Zato smo se letos članice šolskega sklada odločile, da nagradimo tudi Roka Poljšaka iz 2. a in Mašo Kovačič Štefančič iz 6. b razreda. Nagrado so si prislužili tudi pridni pomočniki, ki so vsakodnevno pomagali pri tehtanju in nalaganju starega papirja. To so Jan Zorc, Maja Palcich, Eneja Štemberger, Miha Šnajdar Vičič in Kristijan Valenčič.
Vsi nagrajeni učenci so si za nagrado v kinu Cineplexx Tuš planet ogledali film Čudo. Po ogledu filma so se okrepili v McDonald’su.
Zahvaljujemo se vsem učencem, staršem in starim staršem, ki so pomagali pri izvedbi akcije.
Prisluženi denar z zbiralnih akcij starega papirja bomo namenili pomoči učencem pri plačilu ekskurzij (vstopnine, prevozi), nakupu igral, športnih pripomočkov in didaktičnih rekvizitov za učence s posebnimi potrebami ter popestritvi ponudbe za nadarjene učence.
Z zbiranjem papirja nadaljujte tudi v času počitnic, saj nas jeseni čaka nova akcija zbiranja starega papirja.
V naslednjem šolskem letu bomo spremenili pravila za nagrajevanje učencev. Nagrajenih bo 27 učencev, ki bodo v obeh akcijah zbrali največ papirja in tako bodo imeli priložnost za nagrado vsi tisti, ki se bodo najbolj potrudili.

                                                                                                                         Članice šolskega sklada

   

Za nagrado film Čudo
Vtisi učenk 7. a razreda

V ponedeljek, 18. junija, smo se nagrajeni učenci v pričakovanju odpravili na izlet v Koper, da bi si v kinu ogledali film Čudo. Že med vožnjo v avtobusu je bilo vzdušje prijetno. Ko smo prispeli, smo vzhičeno pohiteli v kinodvorano, kjer si je vsak izbral sedež in se udobno namestil. Komaj smo čakali, da se film prične. In se je. V filmski zgodbi se je zgodilo marsikaj, kar je sprožilo žalost in jok, a tudi veselje in srečo. Po ogledu smo si navdušeno izmenjavali mnenja o vsebini. Nagradni izlet smo zaključili v McDonald’su, kjer smo se okrepčali. Bilo je nepozabno.

                  Lara Negro, Sara Negro, Eneja Štemberger, Ramika Kamberovska

 

Related Images:

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost