Skoči na glavno vsebino

Druženje s sedmošolci iz Izole

V septembrskih dneh na vseh šolah potekajo dejavnosti, pri katerih je lepo vreme nujno. Tako so trije oddelki sedmega razreda OŠ Vojke Šmuc iz Izole izkoristili sončno sredo, 13. septembra, in se pripeljali na ogled Kettejevih krajev. Obiskali so Prem, si ogledali tamkajšnji grad in seveda tudi hišo, v kateri se je Dragotin Kette rodil. Nato so se odpravili po Kettejevi poti proti Ilirski Bistrici oz. naši šoli, Kettejevi šoli.

Sedmošolci in učitelji smo jih prijetno vznemirjeni pričakali, sprejela jih je gospa ravnateljica, nato pa so se izolski in naši učenci sedmih razredov družili v petih skupinah: eni so igrali nogomet, drugi med dvema ognjema, tretji so se preizkusili v različnih poligonskih točkah, četrti so se pomerili v »škrebanju«, bolj naravoslovno usmerjeni pa so se udeležili zabavno-poučne delavnice, ki so jo pripravile učiteljice na našem šolskem vrtu. Zanimivo je bilo opazovati mladostni živžav, sprva nekoliko zadržane nasmehe, ki so se kmalu spremenili v sproščen preplet mladostne igrivosti.

Na vprašanje, kako so se imeli, so mi naši sedmošolci odgovorili, da je bilo druženje prekratko, da jim je bilo zelo lepo in bi kaj takega še ponovili.

iz Izole so nam poslali prijazne besede zahvale.

Hvala vsem, ki ste pripomogli, da bomo na to srečanje imeli prijeten spomin.

                                                                                                                                           Dragica Š. Maljavac

Related Images:

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost