Skoči na glavno vsebino

Gledališko-filmski dan v Kopru

V ponedeljek, 23. novembra 2015, smo se učenci od 6. do 9. razreda odpeljali v Koper, kjer smo se najprej v koprskem gledališču nasmejali Butalcem in njihovi butalski logiki v predstavi Butalci, nastali po humoreskah Frana Milčinskega in v režiji Jake Ivanca.
V Planetu Tuš pa smo se prepustili čustvom ob francoskem igranem filmu Nicolasa Vanierja Bela in Sebastijan.

Vir: http://www.gledalisce-koper.si/

Vir:
http://www.gledalisce-koper.si/

Nekaj naših vtisov

Butalci

Predstava z naslovom Butalci govori o prebivalcih Butal, ki slovijo po tem, da niso najbolj pametni. (Matic Dovgan, 6. a)

Najboljše mi je bilo takrat, ko je butalski policist iskal občinsko uš med nami.
(Aljoša Primc, 6. a)

Edino, kar mi ni bilo všeč, so bile veselice, ki so se ponavljale. (Jan Prosen, 6. a)

Smešno mi je bilo predvsem, ko jim je uš pobegnila in je policist skakal čez sedeže.
(Katarina Tomšič, 6. a)

Veliko igralcev sem prepoznala, ker so bili po televiziji. (Monika Šircelj, 7. a)

Najboljše je bilo, ko so gasili in z vodo škropili po nas. Najprej sem mislila, da je samo šala, potem pa je po cevi pritekla voda. Vsi smo se smejali. Predstava je bila odlična. (Rebeka Oblak, 7. a)

Skoraj ves čas sem se smejala. Rada sem opazovala, kako se smejejo sošolci. (Katja Frank, 7. a)

Ni mi bilo všeč, da je bila predstava tako kratka. (Leon Frank, 7. a)

To je najbolj smešna gledališka predstava vseh časov. (Luka Pecman, 7. a)

Gledališka predstava Butalci me je zelo pritegnila. Bila je zelo smešna, odlično odigrana in malo nagajiva, ko so gledalce škropili z vodo in med njimi iskali volilno uš. Njihova scena je bila preprosta, a odlično uporabljena. Najraje sem imela prigode roparja in razbojnika Cefizlja ter butalskega policaja. (Lea Morno, 7. b)

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo v predstavi sodelovali tudi mi, všeč mi je bila glasba in različni zvoki. Ni mi bilo všeč, ker so me pošpricali. (Jasmin Pandžič, 7. b)

Bili so hudomušni, zabavni, zelo butasti. Prepoznala sem nekaj znanih igralcev, ki so odlično nastopali. (Polona Zadnik, 8. a)

Dobro so uporabili rekvizite. Postelja je bila postelja, pa tudi pekarna in avtomobil. Med igralci mi je bil najbolj všeč Gorazd Žilavec, bil je zabaven in vživet v igro.
(Maja Kastelic, 8. a)

Všeč mi je bil prizor, v katerem so Butalci šli iskat hrvaško vino, pa jim je vsakič počila guma. (Tinkara Ivančič, 8. a)

Predstava mi je bila zelo všeč, igralci so zelo dobro odigrali svoje vloge, dvorana je bila polna otrok in vsi smo se smejali. (Tamara Tomšič, 8. a)

Igralce sem vse prepoznala, zato mi je bila predstava še bolj zanimiva. (Klavdija Škrlj, 8. a)

Odlično zaigrana predstava. (Špela Ujčič, 9. a)

Predstava mi je bila zelo všeč, ker so igralci izjemno odigrali svoje vloge in so skoraj z vsakim gibom poželi salvo smeha. Najljubši lik mi je bil butalski policist, ki je bil nadvse smešen. (Tomaž Maljavac, 9. a)

Butalci so bili zelo zanimivi in smešni, najboljša sta bila policaj in gasilec. (Djellzon Sopa, 9. a)

Meni se je zdela super, saj so se igralci zelo dobro vživeli v svoje vloge. (Nina Pavlovič, 9. a)

Bela in Sebastijan

Film govori o dečku Sebastijanu in psički Beli, ki sta postala velika prijatelja. Dogajanje je postavljeno v majhno gorsko vasico in v čas med drugo svetovno vojno.
(Žiga Jursinovič, 6. a)

Film mi je bil všeč, ker govori o prijateljstvu, zaupanju in pustolovščini. (Aljaž Vičič, 6. a)

Najbolj mi je bil všeč del z nevihto in snežnim plazom, ker je bilo zelo napeto in razburljivo. (Zoja Keuc, 6. a)

Verjetno je marsikomu pritekla kaka solza ali dve … Razgled z gora je bil neprecenljiv. (Matic Dovgan, 6. a)

Nekateri deli so bili žalostni, a se je na koncu vse dobro končalo. Katja si je ob žalostnih prizorih prekrivala oči, nazadnje jih je še meni. Film mi je bil res všeč, rada bi si ga ogledala še enkrat z družino. (Rebeka Oblak, 7. a)

Želim si, da bi posneli nadaljevanje filma. (David Kezić, 7. a)

Zgodba je bila včasih vesela, včasih pa žalostna. Bala sem se, da Bela ne bo preživela. (Lea Morano, 7. b)

Belo so hoteli ubiti, ker je napadla nemškega vojaka, mislili pa so tudi, da ona napada ovce. Na koncu se je vse lepo izšlo. (Jasmin Pandžič, 7. b)

Film prikazuje prijateljstvo brezskrbnega fantiča in trpeče živali. Fant je pravi pustolovec, zato je film še toliko bolj zanimiv. (Lara Surina, 7. b)

V kinu je bilo čudovito, čeprav bi me kmalu oblile solze. (Klavdija Škrlj, 8. a)

Film me je nečesa naučil:

  • Nikoli ne smeš koga soditi po njegovem izgledu, ker ne veš, kakšno je njegovo srce.
  • Pravi prijatelji te v težkih trenutkih nikoli ne zapustijo. (Linda Berisha, 8. a)

Film je bil tudi poučen, saj je govoril o vojni, o življenjskih razmerah v gorovju.(Monika Šircelj, 7. a)

Mislim, da smo vsi zelo uživali, ker je bil film zelo napet, poln nevarnosti, a hkrati prijeten. Ne maram tistega dela, ko ustrelijo Belo. Sreča, da ji pomaga zdravnik, ki ga je pripeljal Sebastijan. (Katja Frank, 7. a)

Zanimivo je bilo, ko je Sebastijan spraševal zdravnika, kaj lahko pomeni vročina in ga je nato peljal v gore k bolnemu psu. (Jan Kastelic, 8. a)

Film je poln čustev, da se te dotakne. (Špela Ujčič, 9. a)

Film je presegel moja pričakovanja. Prizori so bili prelepi. (Žana Radivo, 9. b)

Meni je bilo všeč, kako se je deček navezal na žival, ki so se je vsi bali in jo klicali Zver. Ko jim je pomagala, so spremenili mnenje. (Neža Škrlj, 9. b)

Pričakoval sem, da bo film slab, a je bil boljši, kot sem pričakoval, saj je imel nekaj smešnih in zanimivih dogodkov. (Matej Pugelj, 9. b)

Ogledali smo si tudi film Bela in Sebastijan. Tudi ta je bil zanimiv ter nekoliko pustolovski. Sebastijan mi je bil všeč, ker je bil drzen in neustrašen. (Djellzon Sopa, 9. a)

Film je francoski, zgodba se dogaja med drugo svetovno vojno v francoskih Alpah. Zgodba nas je vse ganila, saj je bila na trenutke prav žalostna. Kulturni dan mi je vil všeč, saj imam rada gledališče in filme. Imeli smo se lepo in to je najpomembnejše. (Mia Valenčič, 9.a)

Enkrat sem si film že ogledala, kljub temu pa mi je bil tudi drugič všeč, le konec se mi je zaradi nerazumljivosti zdel dokaj nenavaden. (Nina Pavlovič, 9. a)

Related Images:

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost