Skoči na glavno vsebino

Za nami je uspešen zaključek šolskih športnih tekmovanj v letu 2015

Šolska športna tekmovanja v šolskem letu 2015/2016 je otvorila nogometna tekma starejših dečkov, ki se je odvijala v sredo, 21. 10. 2015, na Osnovni šoli Antona Žnideršiča. Na tekmovanju smo se med seboj pomerile štiri šole: OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Antona Žnideršiča, OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad in OŠ Toneta Tomšiča Knežak. V prvi tekmi smo se preizkusili s knežaško osnovno šolo in  jo premagali z rezultatom 3 : 0. Na drugi tekmi so bili naši nasprotniki učenci iz Podgrada, ki so se izkazali kot trdoživi tekmeci, a smo jih na koncu premagali z rezultatom 4 : 1. Zadnja tekma proti OŠ Antona Žnideršiča je odločala o uvrstitvi na področno tekmovanje. Tekmo smo dobro začeli, dosegli gol in se uspešno upirali do zadnjih minut. Dve minuti pred koncem tekme smo nesrečno prejeli zadetek. Ker smo za uvrstitev naprej potrebovali zmago, smo vse stavili na napad, a bili kaznovani z novim zadetkom. Tekma se je tako končala z izidom 2 : 1 za OŠ Antona Žnideršiča. Na občinskem tekmovanju v nogometu za starejše dečke smo tako osvojili drugo mesto.

Naslednje tekmovanje, to je občinsko tekmovanje v košarki za starejše dečke, je sledilo že en teden pozneje. Na tekmovanju sta poleg nas sodelovali še OŠ Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice in OŠ Toneta Tomšiča Knežak. Oba nasprotnika smo premagali z veliko razliko in tako osvojili odlično 1. mesto.

Na tretjem tekmovanju so se v petek, 20. 11. 2015, v nogometu preizkusile starejše deklice. Na tekmovanju so se naše učenke pomerile s sovrstnicami iz OŠ Antona Žnideršiča. Kljub temu da samo ena izmed deklet trenira nogomet, smo gledali dopadljivo in predvsem borbeno igro. V deseti minuti drugega polčasa je Nina Pavlovič dosegla zadetek in rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen. Naša dekleta so si z borbenostjo in vztrajnostjo prislužila zlato medaljo.
NOGOMET_starejse deklice_2

Četrto šolsko športno tekmovanje se je odvijalo v petek, 27. 11. 2015, v Izoli. Špela Ujčič je zastopala našo šolo na polfinalnem tekmovanju v akrobatiki. S končno oceno 38,70 je v kategoriji starejših deklic osvojila 3. mesto in se tako uvrstila na finalno tekmovanje v akrobatiki, ki se je odvijalo 9. 12. 2015 v Izoli. To tekmovanje je bilo zadnje šolsko športno tekmovanje v tem koledarskem letu. Špela Ujčič si je s 4 skoki prislužila končno oceno  38,10. V konkurenci 35 tekmovalk se je uvrstila na 9. mesto.

Related Images:

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost