Skoči na glavno vsebino

Jesenska doživetja tretješolcev

Tretješolci so letos toplo in sončno jesen izkoristili za dejavnosti na prostem.
Sredi septembra so se podali na jesenski pohod na Gornji Zemon. Med potjo so opazovali spremembe v naravi in uživali v sončnem vremenu. Na cilju, pred gornjezemonsko cerkvijo, so imeli čas za okusno malico in igro.

V začetku oktobra so se odpeljali na Mašun in s pomočjo gozdarja Evgena raziskovali gozd in življenje v njem.
Oktobra so si v Gledališču Koper ogledali glasbeno pravljico Peter in Volk, nato pa so v Škocjanskem zatoku opazovali različne živali, med njimi različne ptice, in rastline. Dan so zaključili z vožnjo po Luki Koper in opazovanjem dela, ki v njej poteka.

Jesenska potepanja so pred jesenskimi počitnicami zaokrožili z obiskom Slovenskega šolskega muzeja in ljubljanskega gradu v naši prestolnici. V šolskem muzeju so bili navdušeni nad muzejsko zbirko šolskih predmetov in potrebščin iz preteklosti. Odlično so se vživeli v nekdanje učence in šolsko uro iz leta 1865. Gospoda ‘učenika’ niso vedno razumeli, ker je uporabljal starinske besede. Nekateri učenci so bili celo kaznovani s klečanjem na koruzi ali s sedenjem na osličku. Po Stari Ljubljani so se sprehodili do vzpenjače, ki jih je popeljala na ljubljanski grad. Tam so z vodičko raziskovali pobeg Erazma Predjamskega ter našli skrivni izhod, po katerem je prebrisani Erazem pobegnil.
In že so bile pred njimi jesenske počitnice, čas za sprostitev in počitek od šolskega dela.

Učiteljici Nevica in Mateja

Related Images:

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost