Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku Kettejeve bralne značke

Zaključek Kettejeve bralne značke je potekal 23. aprila, na dan, ko obeležujemo svetovni dan knjige. Ta je bila 67 učencem od 6. do 9. razreda, ki so v tem šolskem letu opravili bralno značko, zvesta prijateljica, saj so prebrali pet knjig in eno pesniško zbirko iz priporočenega seznama, dve so si lahko sami izbrali glede na svoj bralni interes. Med temi učenci pa so se še posebej izkazali tisti devetošolci, ki so vseh devet let pridno prebirali knjige in si ob tem širili svoje obzorje. Ti bralni sladokusci, ki so si zaslužili naziv zlati bralci, so Maja Boštjančič, Nika Mršnik, Amadej Nemec, Žan Dimic, Pia Kapelj, Gašper Kosič, Tina Logar, Lea Morano, Špela Pangerc, Pika Pipan, Martin Prosen, Lara Surina, Urban Ujčič in Ana Velenik.
V sodelovanju še s tremi šolami iz naše občine, tj. OŠ Antona Žnideršiča, OŠ Podgora Kuteževo in OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, smo za vse pridne bralce pripravili prav poseben nastop, s katerim smo obeležili zaključek bralne značke v tem šolskem letu. V goste smo povabili znanega slovenskega komika, prevajalca in reperja Boštjana Gorenca Pižamo, ki je v veliki dvorani Doma na Vidmu očaral nadobudno osnovnošolsko publiko. Mladi bralci so se zabavali ob njegovih predstavitvah nekaterih znanih in tudi manj znanih literarnih del, ki jih je pospremil z domiselnimi humornimi komentarji. Razkril pa nam je tudi delček svojega ustvarjalnega opusa, ki ga bogatijo prevodi priljubljenih serij otroških knjig o Kapitanu Gatniku in Gospodu Gnilcu ter svoj književni prvenec sLOLvenski klasiki 1, v katerem predstavlja temeljna dela slovenskega slovstva v kontekstu sodobne spletne komunikacije, ki je današnjim mladim bralcem še posebej blizu.
Naše druženje s Pižamo smo sklenili s skupinsko fotografijo zlatih bralcev iz vseh štirih osnovnih šol in z bučnim aplavzom, ki je bil namenjen vsem pridnim bralcem, ki kljub novodobni konkurenci spleta in mobilnih naprav vztrajajo pri branju leposlovnih del.
Vsem letošnjim učencem in učenkam, ki so opravili bralno značko, iskreno čestitava in vas vabiva na ponovno druženje s knjigo v naslednjem šolskem letu.

Mentorici bralne značke:
Heda Vidmar in Mateja Šepić

 

Related Images:

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost