Skoči na glavno vsebino

Obiskali so nas bodoči prvošolci

V torek, 4. junija 2019, smo na šoli gostili predšolske otroke, ki bodo septembra postali prvošolci. Otroke, ki so vključeni v oba mestna vrtca, so spremljale vzgojiteljice in njihove pomočnice, ostale malčke pa so pripeljali starši.
Vsi so si najprej ogledali kratek kulturni program. Prisluhnili so nagovoru ravnateljice Aleksandre Vadnjal, nato so sedanji prvošolci pod mentorstvom učiteljice Anje Frank zapeli angleški pesmici. Učenci 1. b razreda in njihove mentorice Helena Iskra, Polona Benigar in Laura Novak so bodočim prvošolcem pripravili tudi pravo gledališko predstavo, uprizorili so pravljico Sneguljčica in sedem palčkov. Ob koncu kulturnega programa so v hitrem ritmu zaplesali drugošolci in tretješolci, ki pod mentorstvom športne pedagoginje Vesne Boštjančič plešejo v okviru Šolskega plesnega festivala.
Nato so učenci, ki bodo prvošolci OŠ A. Žnideršiča, odšli v telovadnico, kjer jim je športni pedagog Matevž Sakelšek pripravil zanimiv poligon. Preizkusili so se v plezanju, skakanju, plazenju, hoji po labirintih …
Bodoči kettejevci pa so obiskali učence 1. a in 1. b razreda, si ogledali njihove učilnice in spoznali učiteljice Heleno Iskra, Marjano Rozman, Polono Benigar in vzgojiteljico Lauro Novak.
Naši prvošolci so jim povedali, kako poteka šolski dan, kaj vse so se že naučili, pokazali so jim svoje zvezke in delovne zvezke, skupaj so zapeli. Na koncu so se posladkali s piškoti in osvežili s sokom ter še malo poklepetali.
Druženje je bilo prijetno za sedanje in bodoče prvošolce.

Učiteljice 1. a in 1. b razreda, vzgojiteljica in pedagoginja

Related Images:

(Skupno 407 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost