Skoči na glavno vsebino

Obvestilo – preprečevanje okužbe

KAJ JE NOV KORONA VIRUS ?
V Wuhanu na Kitajskem so decembra 2019 zaznali več primerov pljučnic. Pri bolnikih so izključili številne običajne povzročitelje pljučnice oziroma respiratornih okužb in potrdili okužbo z novim korona virusom.
Na Ministrstvu za zdravje in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pozorno spremljajo razmere in sodelujejo z vsemi državami EU, Svetovno zdravstveno organizacijo in Evropskim centrom za preprečevaje in obvladovanje nalezljivih bolezni.

KAKŠNI SO BOLEZENSKI ZNAKI?

Morebitna bolezen se kaže z vročino, kašljem in oteženim dihanjem,  kar je značilno za pljučnico. Na te bolezenske znake morajo biti še posebej pozorni tisti, ki so v zadnjih 14 dneh bivali ali potovali po Kitajski.
Če se vam pojavijo bolezenski znaki: ostanite doma; izogibajte se stikov z drugimi ljudmi; po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo in ob tem nujno navedite potovanje po Kitajski; pogosto si z vodo in milom umivajte roke in kašljajte v robec ali rokav.

Podrobne informacije glede trenutnega stanja o virusu, prenosu in poteku bolezni, vključno z navodili za ravnanje, najdete na spletni strani NIJZ (www.nijz.si), ki svojo stran redno posodablja.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Umivanje rok je osnovni in hkrati najpreprostejši ukrep pri preprečevanju širjenja različnih nalezljivih bolezni v domačem in drugih okoljih. 

Pomembno je, da sami poskrbimo za svoje zdravje in posredno za zdravje ljudi okoli nas tudi s čistočo svojih rok.
Splošne informacije spremljajte v vseh dnevnih poročilih!

LETAK

Related Images:

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost