Skoči na glavno vsebino

Planinci v hribih in na morju

V soboto, 13. oktobra 2018, smo planinci vseh sedmih osnovnih šol naše občine izkoristili sončen dan in se že v jutranjih urah odpeljali na sosednjo Hrvaško.
Med vožnjo smo uživali v pogledu na prelepo Jadransko morje in na jesensko obarvano naravo.
Z avtobusi smo se odpeljali do predora Učka, kjer sta nas čakala naša vodnica ga. Mirjana Brumnjak in g. Boris Petrić, ki je v preteklosti imel pomembno vlogo pri urejanju poti, po kateri smo hodili.
Tokrat smo se povzpeli na 641 metrov visoki Pećnik. Pot do vrha ni bila preveč naporna, zato smo med hojo cel čas klepetali, na vrhu pa je marsikdo za trenutek ostal brez besed. Pred nami se je namreč odprl prelep pogled na Jadransko morje. Po zasluženi malici smo še nekaj časa uživali v prijetnem jesenskem soncu, g. Petrić pa nam je predstavil pohodne poti v okolici, ki jih domačini imenujejo Opatijska planinska obilaznica.
Pot v dolino je bila dolga, saj smo se spustili vse do morja, v Opatijo. Užili smo nekaj minut na morski obali in že je bil naš izlet pri koncu. Prijetno utrujeni, a polni lepih spominov smo se z avtobusom vrnili v svojo deželo.
Ge. Brumnjak in g. Petriću se zahvaljujemo za odlično organizacijo in vodenje izleta.

Andreja Maljevac, mentorica in organizatorka izleta

  

 

Related Images:

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost