Skoči na glavno vsebino

Planinci v hribih in na morju

V soboto, 8. aprila 2017, smo planinci šestih osnovnih šol naše občine izkoristili sončen dan in se že v zgodnjih jutranjih urah odpeljali v sosednjo Hrvaško.
Med vožnjo smo uživali v pogledu na prelepo Jadransko morje in pomladno obarvano naravo. V dobri uri smo prispeli v Crikvenico, kjer se je začel naš pohod. Na parkirišču ob osnovni šoli nas je sprejela in pozdravila predsednica tamkajšnjega planinskega društva Strilež, ga. Tanja Malovoz, ter nam predstavila Ljubavno cestico. Domačini tako imenujejo lepo urejeno in dobro označeno pešpot, ki je kasneje vodila tudi nas do vrha Kavranove stene.
Pot je bila na začetku dokaj položna. Prvi postanek smo imeli pri ostankih trdnjave Badanj, kjer smo pozorno prisluhnili zgodbi, ki nam jo je povedala vodička. Pravijo namreč, da nekje pri trdnjavi spi velika kača, ki je nikakor ne smemo prebuditi, saj bi jo s tem zelo razjezili. Tudi zaradi tega smo se morali obnašati kot pravi planinci.
Med potjo smo ves čas uživali v vonju pomladnih začimb in zelišč. Nadaljevali smo proti razgledni točki, imenovani Vidikovac, v zadnjem delu poti proti vrhu pa se je narava okrog nas povsem spremenila. Iz gozda in z ozke stezice smo stopili na najzahtevnejši del poti. Zaradi skal in ostrega kamenja je moral biti vsak naš korak še posebno previden. V nekaj minutah smo vsi srečno prispeli do vrha, kjer smo bili v trenutku nagrajeni za ves trud. Pred nami se je odprl prekrasen razgled na Kvarnerski zaliv, bližnje otoke, Učko in mogočen greben Velebita. Nekaj minut smo uživali na vrhu, nato pa smo se začeli vračati v dolino.
Za zaključek smo si v crikveniškem akvariju ogledali pisano zbirko rib in drugih morskih živali.
Užili smo še nekaj minut na morski obali in že je bil naš izlet pri koncu. Prijetno utrujeni, a polni lepih spominov smo se z avtobusom vrnili v svojo deželo.

  

Related Images:

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost