Skoči na glavno vsebino

Sedmošolci v šoli v naravi

Učenci 7. a in 7. b razreda smo se od 27. 3. do 31. 3. odpravili v šolo v naravi v CŠOD Štrk, ki se nahaja blizu Ptuja. Ko smo zjutraj prišli v šolo in si razdelili malico, smo se navdušeno odpravili na avtobus.

Na Ptuj smo prispeli okrog 12. ure. Najprej smo v sobe odnesli kovčke; potem ko nam je ena od učiteljic razložila pravila obnašanja v domu Štrk, pa smo pojedli kosilo. Po kosilu nas je že čakala prva dejavnost, in sicer lokostrelstvo, ki smo ga imeli v njihovi telovadnici. Učiteljica nas je seznanila z navodili, razdelila loke in postavila tarče. Naši prvi poskusi so bili precej slabi, potem pa smo se izboljšali. Ko smo nekaj časa tako streljali, nam je na tarče pripela balone in imeli smo manjše tekmovanje. Tam smo počeli tudi druge zabavne stvari, kot recimo plezanje po plezalni steni. Pri tem smo se zelo zabavali. Vsi smo lahko poskusili plezati po visoki plezalni steni. Zaradi varnosti smo se morali pripeti z vrvjo. Ta aktivnost je bila meni najbolj všeč, čeprav mi plezanje ne gre najbolje.

Pri okoljevarstveni delavnici smo se pogovarjali o onesnaževanju. Odšli smo v bližnji center ponovne uporabe, kjer nas je nekoliko motil vonj po smeteh, a je bil kljub temu ogled zanimiv. Ob koncu izleta smo si lahko tudi kaj kupili.

Odpravili smo se tudi na večerni pohod, po katerem smo bili precej utrujeni. Blizu CŠOD-ja je bilo Ptujsko polje, ki smo si ga tudi ogledali. Imeli smo tudi kviz, ki smo ga reševali med ogledom Ptuja in njegove okolice. Zmagovalci so dobili sladoled.

Pekli smo ptujske tradicionalne jedi, kot npr. pogačo z ocvirki (ocvirkovko), pripravili pa smo še namaz iz kisle skute. Med peko smo se zelo zabavali. Najbolj pa smo uživali, ko smo pripravljene jedi tudi pojedli. Bile so res zelo okusne.

V prostem času smo se igrali številne športne in družabne igre. Nameravali smo veslati s kitajskimi ladjicami, t i. dragon boati, a je ta načrt žal padel v vodo, saj je bilo preveč vetrovno za veslanje.

Ker pa ni Ptuja brez kurenta, smo tudi njega podrobneje spoznali in ga kasneje zunaj v naravi, razdeljeni v štiri skupine, izdelali iz naravnih materialov.

Zadnji večer smo organizirali prireditev Pokaži, kaj znaš, kjer smo s kratkimi točkami nastopali.

Zadnji dan smo si ogledali ptujsko knjižnico in Ptujski grad ter se nato odpeljali nazaj v naš dom, kjer smo pojedli kosilo, naložili kovčke v avtobus in se odpeljali domov.

Čeprav smo bili veseli, da gremo domov, smo si vseeno želeli, da bi tam ostali še kakšen dan ali dva.

Zala Barbiš, učenka 7. b razreda

Related Images:

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost