Skoči na glavno vsebino

Srečanje radovednežev

V četrtek,  6. 4. 2023, smo se radovedni učenci tretje triade naše šole udeležili delavnic v Cerknici. Vsak si je izbral tisto delavnico, ki mu je bila najbolj všeč. Ko smo prišli, so se najprej predstavile vse udeležene šole, nato pa smo se razporedili po skupinah in začeli z delom po delavnicah.

Nekateri učenci so se udeležili delavnice »exatlon po cerkniško«. Učenci so tekmovali v dveh skupinah, in sicer v obliki štafete, le da so učenci namesto predaje palice odgovarjali na vprašanja. Potekal je tudi »exatlon po grahovsko«. Podobno kot pri prvem exatlonu so tekli štafeto in odgovarjali na vprašanja iz slovenščine, matematike in zgodovine ter tudi razvrščali zastave držav.

Nekateri učenci so se raje udeležili delavnice »premisli in pobegni«, kjer so morali rešiti štiri naloge, da bi prišli do zaklada. Nobeni ekipi na žalost to ni uspelo, saj so bile naloge trd oreh, vendar so s pomočjo vseh v skupini le rešili kar nekaj nalog. Potekala je tudi delavnica »po sledeh skritega zaklada«, kjer so učenci, da bi našli zaklad, prav tako reševali naloge. Delavnice »gledališče« so se udeležili učenci, ki so se želeli preizkusiti na odru. Naučili so se improvizacije med igro, mimike in žongliranja.  Pri »dišeči ustvarjalnici« smo izdelali čisto svoje milo, balzam za ustnice in roll-on za koncentracijo med poukom.

Ko smo zaključili z delavnicami, smo dobili malico, potem pa smo se odpravili nazaj v šolo.

Vsem učencem naše šole je bilo lepo spoznavati nove ljudi ter se povezovati z vrstniki iz drugih šol.

Karin Batista in Leila Smolinsky

Related Images:

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost