Skoči na glavno vsebino

Šesti tradicionalni slovenski zajtrk

Po šestem tradicionalnem slovenskem zajtrku se počutimo prerojeno. Zelo kakovosten in polnovreden zajtrk nam je dal novih moči in vso potrebno energijo, da začnemo petkov dan. S petjem pesmi Lojzeta Slaka Čebelar pa smo razgibali svoja grla in pljuča ter razvedrili srce.
Začetki tradicionalnega slovenskega zajtrka segajo v leto 2010 in 2011, ko smo na šoli s pomočjo hišnika Ljuba Zatkovića, zavzetega čebelarja, priredili medena dneva. S sodelovanjem Čebelarske zveze Slovenije in Vlade RS pa je projekt zaživel ter se razširil na celotno območje slovenskih šol in vrtcev. Tako je bil leta 2012 razglašen dan slovenske hrane, ki poteka vsak tretji petek v novembru. Letos se je tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležilo več kot 260.000 otrok, ki so ob istem času zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar.
Ravnateljica Ester Juriševič je zaključila z mislijo: “Skrbite za svojo zdravo prehrano, zase in za svoje domače. Hvala vsem, ki ste omogočili izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka, in sicer kmetom, proizvajalcem živil, kuharicam, strokovnim sodelavcem ter vsem učencem.”
Veseli bomo, če bo zajtrkovanje postalo redni del dneva.

Petra Rusjan, univ. dipl. inž. živ. tehnol.

Vabljeni k ogledu videoposnetka.

  

Related Images:

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost