Skoči na glavno vsebino

Zaključek bralne značke z Anjo Štefan

V sredo, 18. maja, nas je obiskala priznana slovenska literarna ustvarjalka Anja Štefan.

Anja Štefan piše pesmi, pravljice in uganke. Za svoja dela (Melje, melje mlinček, Sto ugank, Kotiček na koncu sveta, Tristo zajcev, Zajčkova hišica …) je prejela številna priznanja in nagrade. Njene pravljice so bile uprizorjene v Lutkovnem gledališču Ljubljana, številne njene pesmi so uglasbene. Je tudi ena najpomembnejših slovenskih pripovedovalk in letošnja dobitnica nagrade Prešernovega sklada za literarno ustvarjalnost v zadnjih treh letih.

Vsi pridni bralci so lahko v sredinem dopoldnevu uživali v pogovoru z gostjo, predvsem pa v poslušanju njenih pesmic in ugank ali v pripovedovanju pravljic z vsega sveta. Verjamem, da se je Anja Štefan prav vsakega dotaknila s svojim žametnim glasom in pripovedovalskim darom.

Prireditev je popestril mladinski pevski zbor, ki je Anjo Štefan tako navdušil, da je prosila, naj uvodno pesem zapoje še enkrat.

Na šoli smo ob dogodku pripravili tudi razstavo ilustracij šestošolcev (k pesniški zbirki Anje Štefan Sadje z naše ladje) in prevodov nekaj pesmi Anje Štefan v angleščino, s katerimi so se potrudili petošolci.

Ob koncu se je gostja fotografirala z našimi zlatimi bralci.

Čestitke vsem, ki ste v letošnjem šolskem letu osvojili Kettejevo bralno značko ali pohvalo.

                                                                                                          Meta Frank, knjižničarka

Related Images:

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost