Skoči na glavno vsebino

Devetošolci za zaključek v Gardaland

V četrtek, 8. junija 2017, smo se učenci devetega razreda udeležili zaključnega izleta v Gardaland. Izpred šole smo se v družbi devetošolcev Osnovne šole Toneta Tomšiča iz Knežaka in Osnovne šole Jelšane odpravili ob 5. uri zjutraj. Spremljali so nas učiteljica Suzi Avsec z naše šole in učiteljica Urška Valenčič iz Jelšan ter učitelj Uroš Jenko iz Knežaka. Na poti proti slovenski meji z Italijo se nam je v Materiji pridružila naša učiteljica angleščine Alenka Lukač Segulin.
Vožnja do Gardalanda je trajala štiri ure, seveda pa smo med tem časom naredili tudi postanek na postajališču ob avtocesti v Italiji, kjer smo imeli čas za malico ter kratko druženje. Kljub temu da je bila vožnja dolga, je bila zabavna in čas je hitro minil, saj smo vsi komaj čakali prihod na cilj. Ob 10.20 smo ga dosegli, v velikem navdušenju smo pohiteli z avtobusa. Sledili so krajši napotki učiteljic, nato pa smo jo urno ubrali proti glavnemu vhodu, kjer so nam učiteljice najprej razdelile vstopnice, nato pa še zemljevide zabaviščnega parka, da smo se v njem lažje znašli.
V parku smo imeli na voljo osem ur, da smo preizkusili naprave v njem. V tem smo zelo uživali, četudi so nekateri preizkusili vse, drugi pa malo manj, odvisno od poguma.
Po osmih urah zabave smo se zbrali na vstopni točki, nekateri smo prišli pred določeno uro, nekateri ob njej, našle pa so se tudi izjeme, na katere smo čakali kar nekaj časa. Ti učenci so za zamudo imeli dober razlog. Ko smo se vsi zbrali, smo posneli še nekaj skupinskih fotografij pred vodnjakom ob vstopu in pred slapom z napisom Gardaland. Tako se je naš izlet približeval koncu, a vseeno so nas do končne postaje tega dneva – naše šole v Ilirski Bistrici čakale še malo več kot štiri ure vožnje.
Na pot smo se odpravili ob 19. uri in imeli dva postanka, enega na postajališču ob avtocesti, drugega pa na Kozini. Vožnja je potekala mirno in brez večjih zapletov. Nekateri smo uživali v ogledu filmov, drugi pa so zaradi utrujenost zaspali. Ko je ura odbila polnoč, smo imeli priložnost voščiti svoji prijateljici, ki je prav tega dne praznovala rojstni dan. V domači kraj smo prispeli malo po prvi uri zjutraj. Tako je bil naš izlet zaključen. Na njem smo vsi uživali in se veselili. Želimo si, da bi ga še kdaj ponovili.

Jan Kastelic, 9. a

Related Images:

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost