Skoči na glavno vsebino

Policist obiskal prvošolce in jih poučil o cestnih pravilih

V sredo, 6.9.2023 je bil za prvošolce zanimiv dan, saj nas je obiskal prijazen policist. Namen njegovega obiska je bil, da nas seznani s pomembnimi cestnimi pravili in nauči pravilnega prečkanja ceste.

Policist nam je razložil, kako pomembno je, da ga prepoznamo kot policista na cesti in poudaril, da je njegova naloga skrbeti za našo varnost.

Nato smo se pogovarjali o prometnih znakih in njihovem pomenu. Policist nam je pokazal različne prometne znake ter nam razložil, kaj pomenijo in kako se obnašati ob njih. Naučili smo se, da cesta ni igrišče in da imamo ob njej za hojo namenjene površine. Prav tako smo se naučili, da moramo pri prečkanju ceste uporabiti prehod za pešce.

Policist nam je omogočil tudi praktično učenje. Skupaj smo odšli na bližnji prehod za pešce, kjer smo se po vrsti preizkusili v pravilnem prečkanju. Policist nas je opazoval in nam dajal koristne nasvete.

Naučili smo se, da je varnost na cesti zelo pomembna in da lahko vsak posameznik s svojim odgovornim ravnanjem pripomore k večji varnosti v prometu.

Zdaj se bomo na cesti počutili bolj samozavestno in varno.

                                                                                         Učiteljice prvih razredov

Related Images:

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost