Skoči na glavno vsebino

Razigrano smo uživali v Tednu otroka

V Sloveniji že mnogo let prvi teden v oktobru praznujemo t. i. Teden otroka, katerega bistvo je, da se v središče postavlja otroke. Zanje pripravimo različne dejavnosti, a vsako leto je Teden otroka drugače obarvan. Letos je sledil misli RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!

Tudi na Osnovni šoli Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica smo v Tednu otroka pripravili mnogo zabavnih in hudomušnih iger, saj se dobro zavedamo, da je igra, ki s seboj prinese še sproščenost in druženje, še posebej v času epidemije še kako zaželena! Poleg tega pomaga razvijati domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva, pomaga preganjati samoto, skratka nas povezuje!

Na naši šoli smo se igrali na različne načine. Učenci od 1. do 3. razreda so tekmovali v vlečenju vrvi, učenci od 4. do 6. razreda so se pomerili v igri med dvema ognjema, učenci od 7. do 9. razreda pa v odbojki.  Ker pa znamo biti tudi učitelji igrivi in razigrani, smo se odločili, da se tudi ekipa učiteljev pomeri v odbojki z zmagovalnim 9. razredom, vendar smo morali priznati poraz, saj je 9. a pokazal vse svoje odbojkarske spretnosti in se povzpel na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. Čestitke!

Poleg vseh športnih iger so nas v Tednu otroka na vsakem izmed hodnikov čakali razigrani panoji, na katerih so viseli skrivnostni listki z razigranimi nalogami, ki so jih učenci lahko opravili takoj, po pouku ali pa popoldan doma. Ko smo videli učenca, da hodi ritensko po hodnikih ali da riše risbice za učitelje, smo takoj vedeli, da opravlja igrivo skrito nalogo. Moramo reči, da so te naloge poskrbele za ogromno novih izzivov in dobre volje! Vsi tisti, ki ne marajo presenečenj, so si lahko postregli z dobrimi stvarmi, napisanimi na plakatu »vzemi kar potrebuješ«.

Poleg vseh dodatnih dejavnosti smo igrivost in razigranost prepletli tudi v pouk, denimo pri pouku angleščine so tretješolci razmišljali o najljubših igrah, ki jim omogočajo, da se najbolj učinkovito in najlažje naučijo angleškega jezika. Igre so tudi likovno upodobili.

S Tednom otroka smo pokazali, da znamo biti še kako igrivi. In da nam je to tudi všeč! Želimo si, da bi vsak dan, vsak teden v tem šolskem letu postregel z veliko mero igrivosti, druženja in sproščenosti! In seveda z veliko različnimi igrami.

Related Images:

(Skupno 286 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost