Skoči na glavno vsebino

Državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2016/17

V sredo, 12. oktobra 2016, je v zdravilišču Radenci v okviru 63. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije potekalo državno tekmovanje v kuhanju ─ Zlata kuhalnica. Udeležilo se ga je 15 osnovnih šol iz cele Slovenije. Med njimi so bile tudi tri naše učenke: Katja Frank in Monika Šircelj iz 8. a ter Lara Surina iz 8. b razreda.
Učenci so tekmovali in preizkušali svoje spretnosti pri pripravi dveh jedi iz ajde, oženjene kaše in ajdovega krapca.
Zlato kuhalnico so si ‘prikuhali’ učenci OŠ Lava iz Celja, srebrno učenci OŠ dr. Janeza Mencingerja iz Bohinjske Bistrice in bronasto učenci OŠ Božidarja Jakca iz Ljubljane.
Tudi naša ekipa je uspešno opravila zastavljene naloge in bila za svoje kuharske spretnosti in okusno pripravljeni jedi pohvaljena, za kar jim iskreno čestitam. Želim jim še veliko uspehov na vseh področjih, še posebno na kulinaričnem.
Vse sodelujoče ekipe so prejele priznanje za sodelovanje in praktične nagrade pokrovitelja Ljubljanske mlekarne.
Po našem tekmovanju smo si ogledale še dele ostalih tekmovanj, kulinarično razstavo pogrinjkov, kulinarične artistike, razstavo kulinaričnih in slaščičarskih izdelkov, razstavo plakatov osnovnih šol Zlata kuhalnica ter razstavo gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač.
Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v spletni galeriji.

Mentorica Andreja Stegu

kuh_20

 

Related Images:

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost