Skoči na glavno vsebino

Osmošolci od etnografije do iluzij

V torek, 30. januarja, smo šli učenci osmega razreda v spremstvu učiteljic Anice Brožič in Katje Čeh na tehniški dan v Ljubljano. Izpred šole smo se odpravili ob 7.35, ob 9. uri pa že prispeli na svojo prvo točko – v  Slovenski etnografski muzej.
Prijazna gospa nas je razdelila v skupini po dvanajst učencev. Prva je bila na delavnici z glino. Delali smo posodice, ki smo jih lahko okrasili in pustili, da jih bodo žgali. Druga skupina si je ogledovala razstavljene predmete iz različnih krajev ter prisluhnila zanimivemu vodičkinemu pripovedovanju. Zelo lepo nam je predstavila zgodovino in predmete, ki so jih ljudje uporabljali od šestnajstega pa vse do enaindvajsetega stoletja. Nekatere uporabljamo še danes.
Po končanih delavnicah smo se peš odpravili proti centru mesta. Tam je bila naša druga in hkrati zadnja postaja – Muzej iluzij. Vsi smo že nestrpno čakali, kdaj bomo šli vanj, tudi tisti, ki tja nismo šli prvič. Najprej nam je vodička Mojca naredila kratek uvod, potem pa nas popeljala po prostorih. Postali smo lahko veliki ali mali, široki ali ozki; lovili smo ravnotežje; preizkusili, kako smo pogumni; bili smo celo obrnjeni na glavo. Zelo smo se zabavali ob gledanju in preizkušanju iluzij, hkrati pa svoje telefone dobro napolnili s fotografijami.
Na koncu smo pričakali avtobus in ob 13.15 odrinili proti domačim krajem. Preživeli smo prijeten dan, se marsikaj novega naučili, hkrati pa uživali.

                                                                                                                                    Zoja Keuc, 8. a

 

Related Images:

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost