Skoči na glavno vsebino

3 D ali Daj – dam delavnice

Osnovne šole v občini Ilirska Bistrica smo 5. marca 2020 pripravile dogodek za vedoželjne in ustvarjalne učence iz vseh sedmih osnovnih šol, ki je potekal na OŠ Antona Žnideršiča.Pridružili so se nam tudi nekateri učenci in mentorji iz sosednje občine. Dogodek smo poimenovali »3D ali DAJ − DAM DELAVNICE«, kar pomeni, da je vsaka šola, ki je povabila učence, zagotovila tudi sorazmerno število mentorjev – izvajalcev delavnic. Učenci so bili lahko tudi sami izvajalci oz. pomočniki pri delavnicah. Tako smo si medgeneracijsko in medšolsko izmenjali zanimive ideje, veščine in znanja.
Učenci so lahko izbirali med raznovrstnimi zanimivimi delavnicam: spoznavali timske igre, izdelovali »krepke« rožice, s »prostorskimi iluzijami« ustvarjali drugačne perspektive, izdelali unikatno penasto žogo, »scrunchie«, peresnico, PVC-štampiljko, urili igralsko domišljijo, plesali z udarci palic na »hoppy žoge«, spoznavali igro »Ali se bojite močvirja med štirimi ognji?«, raziskovali stare kopije katastrskih listin in iskali izvore krajev bivanja in priimkov, v sklopu fizikalne delavnice spoznavali gorivno celico, sončne celice, hidroenergijo in geotermalno energijo, s kuhinjskimi sestavinami delali kemijske poskuse, tekmovali v sestavljanju rubikove kocke, izdelovali naravno kozmetiko, pripravili slastne obložene kruhke in potovali skozi deželo palačink.
Medšolsko druženje smo zaključili s kratko predstavitvijo delavnic, okušanjem pripravljenih slastnih kruhkov, palačink in pice. Prvo tovrstno druženje je zelo uspelo in si ga tako učenci kot mentorji želimo tudi v prihodnjih letih.

Foto: T. V.

Related Images:

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost