Skoči na glavno vsebino

Mreža zdravih šol

logoZS

Naša osnovna šola je bila v šolskem letu 2016/17 prvič vključena v slovensko mrežo zdravih šol, ki jo koordinira Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Povezava: http://www.nijz.si/sl/slovenska-mreza-zdravih-sol
V projekt bodo vključeni vsi učenci, učitelji, starši in zunanji strokovni sodelavci. Dejavnosti načrtuje in evalvira šolski tim, ki ga sestavljajo:

  • VODJA: Bojana ŠKABAR
  • Marjana ROZMAN, Metka ŠESTAN, Nina M. SEDMAK (učitelji)
  • Tanja VIČIČ (pedagoginja)
  • Ester JURIŠEVIČ (ravnateljica)
  • Učence in ostale člane tima (lokalna skupnost, zdravstvena služba) so bili določeni v začetku šolskega leta 2016/17

Načrtujemo dejavnosti za učence, učitelje in starše, ki bodo potekale pod geslom »ZNAM REČI NE« in bodo usmerjene k ozaveščanju vseh udeležencev v projektu o škodljivih razvadah in vedenjih na področju telesnega, duševnega in duhovnega zdravja s ciljem razumevanja in posledično nadzora nad škodljivimi vedenji, ki lahko vodijo v zasvojenost.
Posebno pozornost bomo namenili dobrim medosebnim odnosom v družini, šoli in med vrstniki. Organizirati nameravamo predavanje za starše, učitelje in delavnice za učence.
Verjamemo, da bomo z okrepljenimi stališči in vedenji, ki pripomorejo k zdravemu življenjskemu slogu naših učencev, pa tudi staršev in učiteljev dosegali cilje, ki si jih je postavila tudi evropska mreža zdravih šol:
12 ciljev Evropske mreže zdravih šol 

Nacionalni institut za zdravje nas nagovarja, kako preživeti počitnice čim bolj zdravo. Preberite.
Slovenija gre na počitnice: Na počitnice tudi sodobne tehnologije

Related Images:

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost