Skoči na glavno vsebino

Bralna noč ob obletnici Kettejeve smrti

Ob 118. obletnici Kettejeve smrti (26. 4. 1899) smo se odločili, da bomo na šoli ta dan obeležili z bralno nočjo tretješolcev.
V torek, 25. 4. 2017, smo se tretješolci in učiteljice ob 19. uri ponovno dobili v šoli. Pred nami je bila prav posebna noč. V družbi svojih medvedkov smo spoznali življenje in delo Dragotina Ketteja. Medvedkom smo najprej razkazali šolo, nato pa jih odnesli v knjižnico, kjer smo prebirali knjige po lastnem izboru, ter na knjižnih policah iskali Kettejeva dela. Večerji so sledile ustvarjalne delavnice. V manjših skupinah smo dramatizirali Kettejeve basni in pesmi. Oblikovali smo Kettejevo znamko in bankovec za 1 Ketteja. V Kettejevo hišo na Premu bi radi privabili čim več obiskovalcev, zato je skupina učencev napisala privlačno vabilo. Naš trud je bil nagrajen z bučnim aplavzom sošolcev in učiteljic.
Navdušil nas je tudi nočni pohod po mestu, na katerem smo medvedkom razkazali zanimive stavbe. Ko se je bližala 23. ura, smo se končno namestili v svoje spalne vreče na blazinah, ki so bile postavljene kar v učilnici, in prisluhnili pravljici, ki nam jo je prebrala učiteljica. Nekatere je pravljica uspavala, drugi pa smo se še pozno v noč pogovarjali. Zbudili smo se zgodaj, ker nismo navajeni spati na trdi podlagi. Po zajtrku smo svoje stvari pospravili ter se z avtobusom odpeljali na Prem. V spremstvu vodičke smo spoznavali preteklost premskega gradu ter si ogledali Kettejevo rojstno hišo. V cerkvi sv. Helene smo z zanimanjem prisluhnili župniku, ki nas je popeljal skozi zgodovino cerkve. Polni vtisov smo se vrnili v šolo. Pred šolo smo se ob Kettejevem doprsnem kipu še zadnjič poklonili pesniku z recitacijo in venčkom  ter prižgano svečko, nato pa so naše misli odtavale na počitnice …

Učenci 3. A in 3. B razreda z učiteljicami Nevico, Tanjo in Matejo

   

Related Images:

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost