Skoči na glavno vsebino

Dopisovanje je lahko potovanje

Potovanje je večinoma zanimivo, zabavno in tudi poučno. Velikokrat pa je potovati nemogoče, še posebej v daljne kraje, kamor se ne odpravimo tako enostavno in na hitro.

Lahko pa potujejo razglednice in ponesejo kanček lepot in doživetij neznanih krajev do nas in obratno – naše zanimive dogodivščine potujejo v druge kraje.

Dopisovanje in povezovanje z vrstniki drugih šol

Tretješolci so na razglednicah ponesli pozdrave učencem po Sloveniji. Dopisovali so si v angleščini in se tako urili v znanju tujega jezika in pa tudi v kreiranju razglednic. Tudi sami so se razveselili razglednic, ki so jih dobili od vrstnikov iz različnih krajev in šol po Sloveniji. Razglednice so ustvarjali učenci in prav vsaka posebej je bila posebna in unikatna. Z veseljem so prebirali pozdrave otrok iz različnih krajev Slovenije.

                                                                                           Učiteljica Anja Frank

Razglednica z olimpijskih iger

Tudi pri pouku slovenščine se učenci tretjih razredov učijo zapisati pozdrave na razglednice. Združili so prijetno s koristnim in so v času olimpijskih iger, ko so spremljali naše športnike, ki so se borili za medalje, raziskovali zgodovino olimpijskih iger in izvedli domišljijsko potovanje v Peking, od koder so staršem zapisali vtise na razglednico.

                                                                                         Učiteljica Mateja Bubnič

Related Images:

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost