Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan učencev 6. in 7. razreda

V sredo, 20. januarja 2021, so imeli učenci 6. in 7. razredov kulturni dan. Ogledali so si spletno predstavo Erazem in potepuh v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Tu je zbranih nekaj njihovih iskrivih mnenj o predstavi.

Predstava se mi je zdela zanimiva, ker je prikazovala življenje potepuha in sirote, ki ju ne srečamo prav vsak dan. Ves čas gledanja sem držala pesti, da bi Erazmu uspelo najti topel dom in ljubeznivo družino. Ko se je na koncu to zgodilo, sem bila zelo vesela. Na trenutke je bila  predstava tudi napeta, recimo, ko sta tatova okradla gospo Hedberg. Ni mi bilo všeč, da je bila nuna tako stroga s sirotami, saj si vsi ljudje zaslužimo prijaznost in dobrosrčnost. Od likov mi je bil najbolj všeč Oskar, ker je rad pomagal Erazmu in ni maral lažnivcev. Navdušena sem bila nad igralci, sploh nad tem, da je en igralec lahko dobro odigral več vlog. Če bi lahko igrala, bi izbrala vlogo Oskarja, ker je prav on doživel največ pustolovščin. Predstavo je zelo popestrila glasba, saj so igralci s svojim petjem ponazorili tudi vsebino dogajanja. Z zanimanjem sem opazovala sceno, ki se je zelo hitro spreminjala in je vedno znova pritegnila mojo pozornost. Ogled predstave vsem toplo priporočam

Izabela Krebelj, 6. a

Ob gledanju sem se večkrat nasmejal. Igralci so bili dobro pripravljeni, igrali so zelo doživeto. Tudi govor je bil razločen, tako da sem slišal in razumel. Lepo je bilo poslušati petje. Zelo zanimiva so bila tudi oblačila nastopajočih. Predstava je bila zelo dobro posneta, imel sem občutek, kot da sem v gledališču.

Klemen Dimic, 6. a

Predstava mi je bila zelo všeč. V zgodbi mi je bilo všeč, kako je bil Erazem pogumen, ko je zbežal. Všeč mi je bil tudi Oskar, ker je bil zabaven, z njim Erazmu ni bilo dolgčas. Zabavno je bilo, ko sta premagala tatove. Tudi srečen konec, ko Erazem dobi starše, je lep. Ni mi bila všeč nuna, ki je bila v sirotišnici zelo kruta, in to, da je bila dobra gospa Hedberg poškodovana, ter to, da je bil Oskar v zaporu, čeprav je bil nedolžen. V predstavi so mi bile všeč pesmi in da je Oskar igral ukulele. Še bolj bi mi bilo všeč, če bi otroke igrali pravi otroci in ne odrasli. Veliko rajši bi si predstavo ogledal v gledališču kot na računalniku.

Miha Gašperšič, 6. a

Predstava mi je bila všeč, bila je dovolj dolga in smešna. Vedela sem, da se bo zgodba srečno končala.

                               Zarja Kovačič Štefančič, 6. a

Vsebina predstave mi je bila zelo všeč in zanimiva, saj je bilo ravno prav napetosti in humorja. Knjigo sem prebrala že pred tem in igralci so odlično upodobili vse značajske in telesne lastnosti, ki jih je avtorica knjige izjemno dobro opisala.

Vita Mihalič, 6. b

Vsebina predstave mi je bila zelo zanimiva. Igra igralcev je bila odlična. Igrajo tako, kot da se to resnično dogaja. Zelo dobro so se vživeli v svoje vloge. Glasba je popestrila igro, osvetlitev je poudarila vlogo igralcev in sceno. Tudi scena je bila zelo dobra; vse sem razumel, kje se je dogajalo.

 Aleks Poklar, 6. b

Gledališka predstava Erazem in potepuh mi je bila zelo všeč. Pritegnili so me gledališki liki, ki so bili odlični. Imeli so zelo zanimiva gledališke kostume, zanemarjena in ponošena oblačila. Zanimiva je bila koreografija, petje je bilo izvrstno. Opazila sem tudi, da so igralci imeli po več vlog oz. da je en igralec igral celo tri različne vloge. Moj najljubši del predstave je bil konec. To pa zato, ker je Erazem dobil družino: mamo Martino in očeta Oskarja. Erazmu se je izpolnila tudi želja imeti mucko. Nad predstavo sem bila navdušena.

Mia Barone, 7. a

Predstava Erazem in Potepuh mi ni bila preveč všeč. Zdela se mi je celo malo dolgočasna in govor kdaj nerazumljiv. Motilo me je tudi to, da so odrasli igralci igrali otroke, zaradi tega je postala predstava bolj otročja. Ko je en igralec igral več oseb, je bilo malo drugače, tudi zanimivo. Včasih sploh nisem opazila, da je isti človek igral več vlog. Vsi so bili lepo oblečeni, kot da so res prišli iz preteklosti. Zabavno in smešno je bilo gledati, kako si je Oskar z veliko težavami oprtal nahrbtnik. Meni gledališke predstave niso ravno všeč, zato me tudi ta ni preveč razveselila. Zdi se mi, da je manjkalo smeha. Zagotovo pa je bila drugačna izkušnja – imeti kulturni dan od doma.

Karin Batista, 7. a

Predstava mi je bila zelo všeč. Bila je zabavna, predvsem pa zanimiva. Primerna je za otroke vseh starosti.

Lara Benigar, 7. a

Predstava mi je bila všeč, zanimiva in zabavna. Razmišljam, da bi si ogledal tudi nadaljevanko, še rajši pa si bi predstavo ogledal v živo.

Tim Čekada, 7. a

Z veseljem bom prebrala knjigo Erazem in potepuh.

Nika Dolgan, 7. a

Predstava mi je bila zelo všeč, zelo bi bilo dobro, če bi obstajal še drugi del. Rad bi igral Erazma. Po mojem mnenju je Erazem priden otrok, razen ko je z Gunnarjem.

Patrik Žagar, 7. a

Predstava se mi je zdela odlična in primerna. Zelo všeč mi je bila uprizoritev zapora in sirotišnice. Kostumi so zelo nazorno prikazovali, koga igralec igra. Odlično se mi je zdelo to, da igralci pojejo.

Štefan Kušar, 7. b

Vsebina predstave je bila dobra, zanimiva, smešna in doživeta. Lahko bi bilo malo več dogajanja.

 Diana Bevčič, 7. b

Vsebina predstave je bila zabavna, smešna, polna dogodivščin malega Erazma in njegovega prijatelja Oskarja. Mislim, da so se igralci zelo vživeli v like.

Sara La Cognata, 7. b

Related Images:

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost