Skoči na glavno vsebino

Mladi bistriški planinci na prvem pohodu

V soboto, 15. septembra 2018, smo planinci bistriških osnovnih šol sončno jesen izkoristili za prvi planinski pohod v letošnjem šolskem letu. Tokratni pohod je bil prav poseben, saj smo ga obogatili z dvema dejavnostma: pridružili smo se akciji Očistimo Slovenijo in prisluhnili kulturnemu programu ob 200-letnici rojstva Miroslava Vilharja.
Cilj, ki smo ga tokrat izbrali, ni bil prav daleč. Z avtobusi smo se odpeljali do Bača, od koder smo se povzpeli na 786 metrov visoki Tuščak. Na poti proti vrhu smo pozorno opazovali naravo in veseli ugotovili, da je dokaj čista. Večina za smeti pripravljenih vreč je tako ostala praznih.
Na vrhu se je pred nami odprl lep razgled na okoliške vasice. Po počitku in zasluženi malici smo pot nadaljevali proti Zagorju. Pri gradu Kalc smo prisluhnili življenjepisu slovenskega skladatelja, pesnika, dramatika, politika in časnikarja Miroslava Vilharja, rojenega pred 200 leti. Otroci so zapeli nekaj njegovih pesmi, mi pa smo se jim z veseljem pridružili.
Po zaključku programa smo se vrnili v Knežak. Pred odhodom domov smo postali še pri Vilharjevi grobnici in s tem zaključili poučno in aktivno dopoldne.

Andreja Maljevac, mentorica

Related Images:

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost