Skoči na glavno vsebino

Naravoslovno-tehniški teden sedmošolcev v CŠOD Rak

Sedmošolci smo 1. februarja 2016 z razredničarkama prispeli v CŠOD Rak in imeli že prvi dan zelo zanimiv in poučen.
Ogledali smo si Mali in Veliki naravni most, bili smo pri ruševinah cerkve sv. Kancijana, spustili pa smo se tudi v Zelške jame in v Tkalca jamo.

Naslednji dan smo v dopoldanskem času opravili pohod do razgledne točke nad Cerkniškim jezerom. Izvedeli smo veliko novih podatkov o njem in legendo o njegovem nastanku. Popoldne smo se šli prave stezosledce in spoznavali glive ter lišaje. Za prijeten večer smo poskrbeli kar sami. Učenci iz vsake sobe smo pripravili kako zabavno točko in nasmejali smo se prav vsem.

V sredo dopoldne smo še v suhem vremenu opravili zadnji dolgi pohod do Unške koliševke. Del poti smo v soju svetilk prehodili po podzemnih rovih, zgrajenih po prvi svetovni vojni. Popoldne smo se preizkusili v lokostrelstvu in se naučili zavezovati različne vozle, dan pa smo zaključili nasmejani do ušes, saj smo se prav vsi dobro vživeli v različne družabne igre.

V hladnem in sončnem četrtku smo: veslali, se učili o preživetju v naravi, si zgradili naravna zavetišča, se spuščali po vrvi, zamesili testo in spekli buhteljne, ob tabornem ognju pekli hrenovke in se z zavezanimi očmi v trdi temi sprehodili po slepi stezi. Bilo je veliko novih doživetij.

V petek dopoldne smo tekmovali v orientaciji. Nihče se ni izgubil, saj so vse skupine našle vseh 14 kontrolnih točk. Najuspešnejša pa je bila skupina Čokoladice. Bivanje v CŠOD Rak smo zaključili z ogledom posnetkov medveda na lovski kameri, ki smo jo nastavili že v torek.

Tako smo preživeli poučen in nepozaben teden v  prelepem Rakovem Škocjanu. Utrinke z našega potepanja si oglejte v galeriji fotografij. (Foto T. M.)

Pred domom

Galerija

 

 

Related Images:

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost