Skoči na glavno vsebino

Obisk pri pouku angleščine

Ko nam je učiteljica Alenka povedala, da sta prišli na šolo njena sestrična iz Chicaga in njena prijateljica iz Londona, smo bili vsi navdušeni. Komaj smo čakali, da ju povprašamo o življenju v ZDA in Angliji. Pripovedovali sta nam o šolskem sistemu v obeh državah, o življenju, službah, hrani in drugih zanimivosti. Na koncu nam je Caitlyn pokazala še slike s svojega enajstmesečnega popotovanja po svetu. Zelo smo bili veseli njunega obiska, čeprav bi lahko imeli več časa za druženje.

Osmošolci

   

Vtisi učencev

V ponedeljek nam je učiteljica angleščine pripravila majhno presenečenje. Ko smo prišli v učilnico, sta naju tam čakali Caitlyn (sestrična učiteljice Alenke) iz Chicaga in njena prijateljica Stephanie iz Londona. Caitlyn potuje po svetu že 11 mesecev. Ker sta trenutno v Sloveniji, ju je učiteljica povabila na našo šolo. Z veseljem sta prišli in poklepetali z nami. V razredu smo si izmenjali veliko besed. Vprašali smo ju o obeh mestih, o načinu življenja, hrani, športu, šolskem sistemu in o državah, ki sta jih obiskali. Na začetku smo bili sramežljivi. Potem pa smo se sprostili in uživali v pogovoru z njima. Na koncu smo tudi z navdušenjem pogledali fotografije krajev, ki sta jih obiskali do sedaj. Škoda, da sta prišli le za en dan, saj bi si vsi želeli, da prideta še kdaj na šolo in nam popestrita uro angleščine. Zelo smo jima hvaležni. (Zoja K.)

Obisk nam je bil zelo všeč, saj smo prvič slišali ameriško in britansko različico angleškega jezika. (Monika, Kaja, Rebeka O.)

Obisk mi je bil všeč, ker sem prvič srečal Američanko in Angležinjo. (Luka P.)

Obisk mi je bil všeč, saj sem prvič v živo slišala britansko angleščino in zanimivo je bilo izvedeti, kaj novega o življenju v drugih državah. (Maja B.)

Obisk mi je bil zelo všeč, ker sva prvič slišali britanski naglas. (Nika M., Larisa L.)

Obisk mi je bil zelo všeč, saj smo slišali, kaj se dogaja v Ameriki in Angliji. (Martin S.)

Obisk je bil zabaven, poučen in zanimiva je bila razlika med ameriškim in britanskim naglasom. (David K., Amadej N.)

Obisk mi je bil zelo zanimiv, saj je bila oblika pouka drugačna. Slišala sem drugačen naglas, kot ga govorimo pri angleščini. Všeč mi je bilo tudi, ko sem izvedela različne stvari o njihovem načinu življenja. (Rebeka D.)

Related Images:

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost