Skoči na glavno vsebino

Otroški in mladinski pevski zbor naše šole uspešno nastopila na Reviji otroških in mladinskih zborov

Otroški in mladinski pevski zbor naše šole sta se pod vodstvom zborovodkinje Damjane Kinkela v sredo, 3. aprila 2019, predstavila na Reviji otroških in mladinskih pevskih zborov. Revija, ki jo organizira območna izpostava JSKD, je potekala dva dni, v sredo popoldan, 3. aprila, in v četrtek dopoldan, 4. aprila 2019. Na obeh revijah se je predstavilo trinajst otroških in mladinskih pevskih zborov iz naše občine. Poleg našega otroškega in mladinskega zbora smo v prvem delu revije prisluhnili še petju otrok iz Vrtca Antonina, Glasbene šole in OŠ Antona Žnideršiča. Na četrtkovi reviji so se poleg že omenjenih predstavili še zbori iz OŠ Podgrad, OŠ Podgora Kuteževo in OŠ Jelšane.
Naš otroški pevski zbor je na reviji zapel kar štiri nagajive skladbice. V Izštevanki Tadeje Vulc so pevci navdušeno kuhali čarobni napoj, se pošalili s tolminsko ljudsko Papjev v Kumarjevi priredbi in se z nežnimi glasovi zazibali v Večer Pavla Kalana. Svoj nastop so zaključili še z Ježkovo izštevanko En ten tenera ter s petjem in dodano koreografijo navdušili polno veliko dvorano Doma na Vidmu. Vse štiri skladbe je z občuteno klavirsko spremljavo obogatila prof. Nina Volk. Spremljala je tudi del nastopa mladinskega pevskega zbora. Ta se je predstavil s tremi skladbami. S skladbo Nekaj Pavla Dolenca je pričaral najlepšo dogodivščino mladosti, prvo ljubezen. Ubrano triglasno petje je zazvenelo v belokranjskih ljudskih skladbah Lepa Anka in Igraj kolo. Zbor je svoj nastop sklenil s skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba in Dušana Velkaverha in se z njo poklonil naši prelepi Sloveniji z zavestjo, da smo srečni in ponosni, ker smo Slovenci.
Posebnost letošnje revije je bilo skupno petje vseh nastopajočih. Ob zaključku revije so vsi pevci v en glas zapeli afriški Fruit canon in Kekčevo pesem ter tako v veliki dvorani Doma na Vidmu pričarali pravi praznik petja.
Revije se zaradi bolezni žal ni udeležila glasbena spremljevalka, ga. Damijana Čevdek Jug, vendar bo zahvaljujoč napredni snemalni tehniki zbore ocenila na podlagi posnetkov. Glede na odzive naših poslušalcev in vložen trud verjamemo, da bo nastopa obeh zborov naše šole pohvalila in nam s tem potrdila, da smo na pravi poti ter nas motivirala za nadaljnje delo in nove izzive.

Pevcem za nastop iskreno čestitam!

Damjana Kinkela

Related Images:

(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost