Skoči na glavno vsebino

Pestro decembrsko dogajanje na Osnovni šoli Dragotina Ketteja

Naša šola se je v mesecu decembru praznično odela: hodnike in učilnice so učenci skupaj z učitelji okrasili z božično-novoletnimi okraski, ponekod so postavili tudi lepo okrašena božična drevesca s svetlikajočimi lučkami.

V sredo, 13. decembra 2023, je na šoli potekala šolska tržnica, ki je bila zelo dobro obiskana. Najbolj prodajani izdelki so bili piškoti in mila, ki so šli za med. Na stojnicah so bile še umetelno izdelane voščilnice, posušena zelišča, jabolčni krhlji, ribezova marmelada in džem. Letos je bila novost ta, da so uporabljali trajnostno, okolju prijazno embalažo. Namen šolske tržnice je porabiti čim več pridelkov, ki jih pridelajo na šolskem vrtu. Izkupiček prostovoljnih prispevkov je bil namenjen za šolski sklad.

Vsi decembrski petki so bili glasbeno-gibalno obarvani. Takrat so učitelji na hodnik postavili obroče, ki so jih učenci ob predvajanju glasbe ritmično preskakovali. V torek, 19. decembra 2023, so se učenci neobveznih izbirnih predmetov umetnost in nemščina družili na nemško obarvanem glasbeno-filmskem večeru. Preživeli  so ga v učilnici glasbene umetnosti, kjer so si ogledali nemški mladinski film Šola čarobnih živali, si priredili sproščeno glasbeno predpraznično rajanje, poskrbljeno pa je bilo tudi za lačne želodčke. Prijeten večer so zaključili z nastopom supertalentov, kjer so se učenci predstavili s plesno-pevskimi točkami in stand up komedijo. V četrtek, 21. decembra 2023, so devetošolci v večernih urah pripravili božični ples. Povabili so učence predmetne stopnje, ki so se zibali v ritmih popularne domače in tuje glasbe, vmes pa so dogajanje popestrili z zabavnimi igricami. Poskrbeli so tudi za praznično okrasitev modrega hodnika in odra, s čimer so ustvarili posebno božično-novoletno vzdušje, ki je napovedovalo prihod bližajočih se praznikov. Pika na i celotnemu decembrskemu dogajanju na šoli je bila novoletna prireditev z obeležitvijo dneva samostojnosti in enotnosti ter s prihodom najbolj zaželenega gosta, dedka Mraza, ki je obdaril vse učence. Rdeča nit novoletne prireditve je bila sreča in na to temo so učenci z učiteljicami in učitelji pripravili recitacije pesmi, raznolike plesne točke, otroški in mladinski pevski zbor ter učenci 2. razredov in 3. b razreda so prepevali o sreči in novoletnih željah, učenci ruskega krožka pa so pripravili filmček o novem letu, prijateljstvu in ruskih simbolih sreče.

Ob koncu pestrega in razgibanega prireditvenega programa, ki je sklenil čarobno praznično dogajanje na šoli, smo se učenci in delavci šole poslovili s tisočerimi dobrimi željami, ki smo si jih medsebojno voščili. Kanček sreče v novem letu, začinjene z radostnimi mislimi, dogodki in izkušnjami, voščimo tudi vsem vam, spoštovani bralci.

Novinarski krožekRelated Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost