Skoči na glavno vsebino

Po poteh risov, medvedov in volkov

Zadnji poletni dnevi, obsijani s soncem, prav vabijo v naravo. Učenci 3. razredov smo prav zato v sredo, 15. septembra, opravili prvi naravoslovni dan v novem šolskem letu. Odpravili smo se na Mašun, kjer smo obiskali Gozdno hišo Mašun in se sprehodili po približno dva kilometra dolgi učni poti.

Najprej sta nas sprejela nadvse prijazna vodnika, Špela in Mirko, in nas s svojo zakladnico znanja popeljala skozi čudovite kotičke našega gozda ter nas spoznala s tremi velikimi zvermi, risom, medvedom in volkom. Ogledali smo si Gozdno hišo, kjer smo na lastne oči lahko videli nagačenega medveda in volka, s pomočjo didaktičnih gradiv pa sta nam vodnika predstavila življenje teh treh velikih zveri – kako se premikajo, prehranjujejo, v kakšnih skupinah živijo, kako označujejo svoj teritorij itd.

Svoje znanje o gozdu smo nadgradili, kako pa drugače, kar s sprehodom po njem. Po urejeni krožni poti smo s pomočjo vodnikov reševali najrazličnejše uganke, spoznavali drevesne vrste, ogledali smo si celo medvedji brlog in se, kar je bilo učenkam in učencem najzanimivejše, naučili tuliti po volčje. Z razgledne točke smo lahko videli Snežnik in poslušali zgodbo o njegovem nastanku. Kakšna dogodivščina je bilo šele pogovarjanje po drevesnem telefonu!

Po končanem obisku Mašuna smo se zadovoljni in polni novega znanja odpeljali nazaj v dolino. Najlepša hvala našima vodnikoma, Špeli in Mirku, ki sta nam na odličen in zelo zanimiv način približala naš gozd ter zveri!

Kaja Boštjančič

Related Images:

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost