Skoči na glavno vsebino

Sejem srednjih šol v Ilirski Bistrici

V tem šolskem letu smo se svetovalne delavke šol naše občine odločile, da devetošolcem na nekoliko drugačen način in sicer v enem dnevu in na enem mestu omogočimo spoznavanje čim več različnih srednjih šol in programov.
Obe mestni šoli sta skupaj organizirali Sejem srednjih šol, ki je potekal  v sredo, 25. oktobra 2017, na OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica.
Na stojnicah se je predstavilo enajst srednješolskih ustanov oz. šolskih centrov: Šolski center Postojna (z enoto Gimnazija Ilirska Bistrica), Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Elektro in pomorska šola Portorož, Srednja šola Izola, Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma (Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija).
Sejma so se udeležili skoraj vsi naši devetošolci in njihovi starši. Po dogodku so v kratki evalvaciji zapisali naslednje:

  • Sejem se mi je zdel domiseln in zanimiv, saj sem videla predstavitev veliko šol in dobila nagrado. (Rebeka)
  • Všeč mi je bilo to, da smo si lahko sami ogledali stojnice in da so nam predstavniki šol predstavili učni načrt ter kaj počnejo v katerem letniku. (Luka)
  • Veliko sem izvedel o srednjih šolah. Najbolj mi je bila všeč stojnica, na kateri je bil predstavljen program plovbnega tehnika, ker so imeli simulator vožnje čolna. (Žan)
  • Všeč so mi bile predstavitve šol, delavnice, plakati. Najbolj mi je bila všeč predstavitev Gimnazije Ilirska Bistrica, še posebej zaradi kviza, kemijskih poskusov, mikroskopov. (Lea)
  • Sejem mi je bil všeč. Najbolj me je pritegnil kviz in programi Elektro šole Piran in SŠ za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo. (David)
  • Všeč mi je bilo, da so bili predstavljeni tudi praktični deli. Najbolj me je pritegnil kemijski poskus. (Ana)
  • Izvedel sem veliko o različnih šolah, všeč so mi bili razni poskusi. (Gašper)
  • Všeč mi je bilo, da so se šole predstavile na zanimiv način. Najbolj domiselna je bila predstavitev Pomorske šole Piran. Všeč mi je bila tudi predstavitev Šolskega centra Postojna. (Kaja)
  • Najbolj sta mi bili všeč predstavitvi Srednje šole Izola in Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna, saj smo lahko poskusili oz. doživeli delček praktičnega pouka v šoli: pestovanje dojenčka, merjenje krvnega sladkorja, dajanje inzulina … (Maja)

Tanja Vičič, šolska pedagoginja

   

Related Images:

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost