Skoči na glavno vsebino

Športni dan v družbi mnogih navijačev slovenskih skakalnih šampionov

V petek, 22. marca 2024, smo imeli učenci devetih razredov športni dan, ki je bil nekoliko drugačen, saj smo si v Planici ogledali smučarske skoke.

Ko smo prispeli v Planico, smo se najprej podali na krajši pohod po ledeniški dolini Tamar. Pri planinskem domu Tamar smo se odpočili in pomalicali; obdajal nas je prečudovit pogled na gore. Po vrnitvi s pohoda je sledil ogled tekme, ki smo jo vsi nestrpno pričakovali. Razlogov je bilo več, eden večjih je bil seveda ta, da je s koncem letošnje sezone smučarskih skokov zaključil svojo kariero legendarni Peter Prevc. Vsi smo z zanimanjem spremljali razplet tekme in bučno navijali za naše skakalce, še posebej za Petra Prevca. Tekma je bila polna napetih trenutkov, ker nismo vedeli, kdo bo zmagal, ampak Peter Prevc je v drugi seriji pometel z vso konkurenco. Zaradi tega je bilo v Planici čutiti val navdušenja in ponosa zaradi zmage našega »orla«. Podelitev in zaključek tekme smo spremljali kar na poti domov v avtobusu, zaradi česar pa ni bilo vzdušje nič drugačno, kot če bi bili v živo.

Okoli osmih zvečer smo se vrnili domov. Vsi smo bili utrujeni po napornem dnevu, ampak veseli zaradi vsega, kar smo doživeli. Po mojem mnenju je bil to nepozaben dan v našem življenju, saj smo si lahko v živo ogledali eno zadnjih tekem, na kateri se je izkazal Peter Prevc.

Lana Majdič, 9. b

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost