Skoči na glavno vsebino

Tekmovanje »KAJ VEŠ O PROMETU«

V prijetnem sončnem vremenu in v še prijetnejšem vzdušju je v torek, 16. 5. 2017, na OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici potekalo tekmovanje »Kaj veš o prometu«, na katerem so osnovnošolci iz ilirskobistriške občine preverjali svoje teoretično in praktično znanje o prometu. Tudi tokrat so bili soorganizatorji občinskega tekmovanja Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ilirska Bistrica, sodelavci občine, Policijska postaja Ilirska Bistrica ter Zveza šoferjev in avtomehanikov Ilirska Bistrica.
V uvodnem delu sta tekmovalce pozdravili ravnateljica OŠ Dragotina Ketteja, gospa Ester Juriševič, ki je tekmovanje gostila, in predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ilirska Bistrica, gospa Anica Prosen. Obe sta tekmovalcem zaželeli varno vožnjo in veliko znanja. V kratkem kulturnem programu so se predstavile plesalke in pevke OŠ Dragotina Ketteja ter Robi Jenko, predstavnik Velo centra, ki je vsem navzočim demonstriral menjavo poškodovane zračnice.
Sledil je teoretični preizkus znanja iz cestno-prometnih predpisov, preizkus spretnostne vožnje z gorskim kolesom na poligonu, nato pa še ocenjevalna vožnja na prometnih površinah po mestu Ilirska Bistrica. Tekmovanje je celo popoldne budno spremljala ocenjevalna komisija, ki je bila sestavljena iz predstavnikov vseh sodelujočih institucij.
Tekmovanja so se udeležile prav vse šole iz občine. Nekatere so sodelovale v dveh kategorijah (mlajši in starejši), druge pa samo v eni. V mlajši kategoriji se je tako med seboj pomerilo 22 tekmovalcev, v starejši pa 20.
Tekmovalci so pokazali zavidljivo znanje in boj za prva mesta je bil zelo izenačen. V skupini mlajših je zmagala ekipa OŠ Knežak, drugo mesto je osvojila OŠ Dragotina Ketteja, tretje pa OŠ Podgrad. V starejši skupini se je najbolje izkazala ekipa OŠ Jelšane, sledila je Pregarje, stopničke pa je ujela tudi OŠ Knežak. Med posamezniki  je pri mlajših slavil Jernej Smrdelj, med starejšimi pa Blaž Godina, oba iz OŠ Knežak. Blaž Godina bo kot najbolje ocenjeni tekmovalec našo občino zastopal na državnem tekmovanju, ki bo 27. maja 2017 na Ptuju.
Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, zmagovalcu pa želimo, da bi bil uspešen tudi na nadaljnjem tekmovanju.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Občini Ilirska Bistrica, Zavarovalnici Triglav in podjetju Irbis za prispevane nagrade ter vsem, ki ste kakorkoli pripomogli pri izvedbi tekmovanja.

                                                                                                           Matevž Sakelšek

 

Related Images:

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost