Skoči na glavno vsebino

V Ilirski Bistrici so se ponovno pisale mlade podjetniške zgodbe

Osnovna šola Dragotina Ketteja je bila že drugo leto zapored izbrana v projektu Mladim se dogaja, ki ga financira SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Tabor je vodil mentor Nejc Konjevič s svojo izkušeno mentorsko ekipo.

1. in 2. oktobra je na Osnovni šoli Dragotina Ketteja potekal drugi podjetniški tabor v sklopu projekta Mladim se dogaja. Učenci so se v petek popoldne in soboto dopoldne učili razvijati svoje podjetniške ideje, ki so jih predstavili na zaključku v soboto popoldan. Učenci so skozi dejavnosti razvijali ustvarjalnost, inovativnost, krepili medsebojno sodelovanje in komunikacijo, razvijali kritično mišljenje in strpen odnos, ob tem pa so se tudi zabavali, saj jim je mentorska ekipa predala svoje znanje na drugačen in njim zanimiv način. 

Svoje podjetniške ideje so snovale in predstavljale ekipe, sestavljene iz učencev od 6. do 9. razreda. Strokovna žirija ni imela lahke naloge, saj je morala izbrati le tri zmagovalce. Tako se je odločila, da za Naj pitch (predstavitev) razglasi idejo skupine deklet, ki bi rade razvile športne čevlje za otroke, s pomočjo katerih bi na zabaven način izvedeli, kako hitro tečejo. Nagrada Naj družbeno koristna ideja je šla v roke ekipi, ki je izdelala tako imenovani pametni smetnjak za zbiranje starega papirja z namenom, da se otrokom skozi igro približa ločevanje odpadkov.

Glavna nagrada za Naj idejo je pripadla ekipi štirih sedmošolcev: Zarji Kovačič Štefančič, Adamu Primcu, Lei Bečkanović in Gregorju Vičiču, ki je razvila plišasto igračko z vgrajenim sistemom, ki otroku pove zgodbico za lahko noč.Za svojo inovacijo so dobili finančno spodbudo v vrednosti 100 € (za razvoj prototipa) in pet mentorskih ur.Ob zmagi so dejali: “Na podjetniškem taboru je bilo odlično, zabavno in predvsem poučno. Če bi trajal kakšen dan dlje, se ne bi branili. Veseli smo, da se lahko takšnih vsebin udeležimo zunaj šole skozi takšne projekte, saj pogrešamo več podjetništva v šolskih klopeh.«

Vsem sodelujočim želimo še veliko uspeha pri nadaljnjem razvijanju svoje podjetniške ideje in upamo, da se drugo leto ponovno srečamo.

Related Images:

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost