Skoči na glavno vsebino

Z odrskih desk v televizijski studio

V ponedeljek, 3. junija, se bodo učenci 6. a in 6. b razreda  v okviru kulturnega dne odpeljali v Koper.
V tamkajšnjem gledališču bodo izvedeli, kako nastajajo gledališke predstave in kdo vse pri njihovem nastajanju sodeluje, morda bodo tudi sami kaj uprizorili. Imeli bodo priliko videti celo gledalcem običajno nedostopna mesta v gledališču. (Za obisk Gledališča Koper oz. za gledališko delavnico mora učenec prispevati 3,50 €.)
Nato jih bosta na Televiziji Koper – Capodistria sprejela novinarka Sabina Francek Ivović in nekdo iz TV produkcije ter jim predstavila dejavnost in prostore televizijske hiše.
Odhod v Koper bo ob 7.35, vrnitev v Ilirsko Bistrico pa okrog 14. ure. Malico bodo učenci dobili v šoli, kosilo bomo odpovedali.

Dragica Š. Maljavac, vodja KD

  

In kako je učencem v gledališču in na televiziji bilo?

V gledališču mi je bilo zelo všeč, ker so nam pokazali celotno gledališče, najboljša se mi je zdela garderoba, v kateri smo videli kostume za različne predstave. Ni mi bilo všeč pododrje, saj deluje nekoliko strašljivo, a na poseben način zanimivo. Na televiziji pa so se mi uresničile sanje – prvič sem bil pred kamerami, zdelo se mi je, kot da  vodim Odmeve. Videli smo tudi studio, v katerem snemajo oddajo Dobro jutro. (Maj Volk, 6. a)

Najboljše mi je bilo v gledališču, ko smo s pantomimo prikazovali, kako smo zaprti v škatli, kako vlečemo vrv, dvigujemo uteži … (Katjuša Kreševič, 6. a)

Gibi pri pantomimi so bili težki, a zelo zanimivi. (Neža Mršnik, 6. a)

V gledališču mi je bilo še posebno všeč pri maskerki. Mogoče se bom odločila za ta poklic. Rada imam ličila in vse pripomočke, ki sem jih videla v maskirnici. (Špela Ujčič, 6. a)

Zanimivo je bilo videti in izvedeti, kako maskerka izdeluje rane, brazgotine in podobno. Na televiziji mi je bilo zelo všeč, ko sem govoril kot televizijski voditelj in ko sem v režijski sobi ustvarjal razne video efekte. ( Marko Sanabor, 6. a)

V prostorih režije je bilo veliko ekranov in mikrofonov. S sošolcem Luko sva vrtela boben z besedilom, da ga je voditelj bral. (Jan Valenčič, 6. a)

Najboljši vtis sem dobil na televiziji, ko sem bral besedilo pred kamero. Počutil sem se kot voditelj poročil. (Nik Vrh, 6. a)

Všeč mi je bilo, da smo si ogledali prostore v gledališču in na televiziji, kjer smo preverili, kakšno je delo kamermana in režiserja. (Mihael Prosen Ujčič, 6. a)

V Kopru mi je bilo zelo všeč, saj sem izvedela veliko zanimivega. Najbolj sem se razveselila ogleda Televizije Koper, še posebej studia, iz katerega predvajajo Primorsko kroniko. (Zala Malečkar, 6. b)

Meni je bilo zelo lepo, še posebej v studiu Televizije Koper, ko smo se lahko videli v kameri. V gledališču pa mi je bilo najbolj zanimivo pododrje. (Lucija Križ, 6. b)

Všeč mi je bilo, ker so nam razkazali vse »skrivnosti« gledališča in televizije. (Jaka Boštjančič, 6. b)

Najbolj me je navdušil ogled gledališča, ker so nam v maskirnici pokazali, kako naredijo rane. (Nik Celin, 6. b)

Meni je bilo všeč v gledališču, ker smo se preizkusili v pantomimi. Še posebej me je pritegnilo, ko je vodič dejal, da so v gledališču tudi duhovi. (Zana Ahmetašević, 6. b)

 

Related Images:

(Skupno 507 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost