Skoči na glavno vsebino

Zaključek Bralne značke za učence 6. ̶ 9. razreda

V četrtek, 12. maja 2016, smo se učenci OŠ Dragotina Ketteja in OŠ Antona Žnideršiča v športni dvorani  Doma na Vidmu ob zaključku branja v okviru Bralne značke udeležili predstavitve slikanice Pravijo, da …, nastale po zapisih Josipa Potepana, ki je živel in deloval v drugi polovici 19. stoletja na Dolnjem Zemonu. Bil je kmet z le nekajletno izobrazbo, a je poleg številnih dejavnosti zapisoval pripovedke in bajke, ki jih je slišal od ljudi.  Lani, ob 140. obletnici prve objave njegovih zapisov, so le-te zaživele v slikanici Pravijo, da … Pripovedi govorijo o gradovih, o Sv. Ahcu, urokih, škrateljnu, vilah, volkodlaku … pa tudi o arheoloških najdbah, šegah, vražah in še o čem.
Pobudo za knjigo je dal Primož Rojc, član Kulturnega društva Grad iz Dolnjega Zemona, besedilo je v sodobni  jezik spremenila Dragica Štemberger Maljavac, ilustracije pa je prispeval  Romeo Volk. Na prireditvi nam jih je podrobneje predstavil.
Prireditev je vodila Heda Vidmar, o slikanici sta poleg Romea Volka nekaj povedala tudi Primož Rojc in Dragica Štemberger Maljavac, dogodek pa so popestrili mladi igralci Kulturnega društva Grad ter mladi glasbeniki Veseli Ketteji.
Slikanica že na prvi pogled deluje zanimivo, prireditev pa je pritegnila mlade bralce k spoznavanju pripovedk iz nekdanjih časov, saj so se vsi nastopajoči odlično odrezali.

Žana Radivo, 9. b razred

bz_1 bz_2 bz_4 bz_3 bz_5

Related Images:

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost