Skoči na glavno vsebino

6. razred v gledališču in na radiu

V petek, 10. 6. 2016, smo se učenci 6. a razreda ter učiteljici Dragica Štemberger Maljavac in Sonja Štembergar odpravili na kulturni dan v Koper.
Najprej smo si ogledali Gledališče Koper. Tam smo odigrali nekaj prizorov na temo oziroma predmet, ki nam ga je določila dramaturginja Samanta Kobal. Nato nam je razkazala prostore v gledališču (maskirnico, zaodrje, pododrje, garderobo in šivalnico), povedala, kako se imenujejo deli odra (rampa, kritja, lučni most, portal) in nam predstavila sestavne dele dvorane (oder, parter, balkon). Pogovorili smo se tudi o tem, kako nastane gledališka predstava in kdo vse sodeluje pri njeni pripravi.
Po končanem ogledu smo šli proti stavbi Radia Koper, kjer nas je sprejel odgovorni urednik slovenskega programa gospod Andrej Šavko. Povedal nam je nekaj osnovnih podatkov o ustanovi, sledil pa je ogled radijskih prostorov. Pokazal nam je, kako posnamejo oddaje, šli smo tudi v studio, kjer je potekal program v živo.
Na koncu smo se sprehodili po mestu. Učiteljici sta nam pokazali dijaški dom, knjižnico, glasbeno šolo, glavni trg … Med sprehodom po mestu smo si lahko privoščili kepico sladoleda.
Preživeli smo zelo lep kulturni dan.

Manca Frank, 6. a

 obisk na Radiu Koper

Related Images:

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost